Varje vecka möter jag dessa fina ungdomar och föräldrar till dessa.
fina 90-tals och 00-tals barn och ungdomar. Många är högkänsliga, väldigt högkänsliga.

Vissa har mycket av det vi kallar kristallsbarnsenergi och andra har mer av det vi kallar indigo-energi. Jag har tänkt och funderat mycket på dessa ungdomar. Deras annorlunda sätt att växa upp, de är uppväxta med hela världen i sin telefon. De umgås med varandra via sociala medier och har många gånger fått klara sig själva ganska mycket då det inte längre är speciellt vanligt att vara ”hemmarfu” som det var när vi växte upp.

De barnen/ungdomarna som har mycket kristallenergi är väldigt högkänsliga. De är som fjärilar, väldigt vackra själar men med en skörhet över sig. De värnar mycket om djuren, människorna i världen kommer i andra hand och djuren i första hand. De är, trots sin högkänslighet, väldigt drivna i att skaffa sig en bättre utbildning. De strävar framåt i en värld som egentligen är alldeles för kall och hård för deras känslighet. Men djupt inom dom finns en längtan att rädda värden. Att få slut på alla orättvisor och att göra världen till en bättre plats att leva på. De är här för att, om inte rädda världen, så i alla fall göra den så mycket bättre. Kristallbarnen värnar väldigt mycket om djur och natur och det är den energin som finns här på jorden nu som har skapat vegantänkandet som sprider sig över världen.
Det är märkligt, för detta sker världen över även om dessa ungdomar inte har kontakt med varandra. En av mina bästa vänner bor i Aten, våra döttrar är lika gamla och de brinner för samma sak, i varsin stad, i varsitt land utan att ha någon kommunikation med varandra. Det är en energi som genomsyrar världen just nu.
Denna tid är en tid med stora motsättningar och de försöker verkligen på så många sätt kämpa för det de tror på.

De är högkänsliga, väldigt känsliga i sina känslor men också i sina fysiska kroppar. Många är överkänsliga mot mjölk, gluten, kemikalier, pollen, kvalster och socker har även det en stark påverkan på dem. Många har problem med magen och har det man kallar IBS-tarm. De är lika känsliga i sin känslovärld och många har ångestproblematik. De har svårt att hantera alla känslor och ingen har väl egentligen inte heller lärt dom det. Då vi lever i en tid när känslighet inte får plats i vårt presterande samhälle.

Man kan fundera på vad som har skapat denna känslighet, är det för att de är en själsgrupp eller har de blivit så känsliga av alla vacciner, strålning via wi-fi och genom att spela mycket dataspel? Ja det kan man fundera på.

Själv tror jag att det är en kombination, jag tror att de är annorlunda redan från början och att det finns en mening med att de har kommit hit, men samtidigt så förstår jag att vi alla också präglas av det samhälle vi lever i.

 

Just ångestproblematiken är ofta ganska svår för dessa ungdomar och det är fantastiskt att förebilder som till exempel Therese Lindgren vågar delar med sig av sina erfarenheter bland annat genom boken ”Ibland mår jag inte så bra”. Vi har även Ångestpodden som många uppskattar.

 

Dessa finstämda ungdomar har pressats in i vårt samhälle med alla dess krav på prestation och tävling, alla klarar inte riktigt av det.

Det är så tydligt att är det något alla dessa fina ungdomar behöver så är det att förstå sina känslor, få verktyg till att hantera dom och att verkligen få bekräftat att känslor är naturligt!

Vi har våra känslomässiga system som talar om för oss vad som är rätt och fel, det kallas intuition. Om man ständigt går emot den egna känslomässiga responsen och gör det som inte känns rätt så kommer ångesten gärna smygande.

Även våra kroppar är utrustade med en fin känslomässighet, vi känner i kroppen vad vi tål och inte tål. Om vi ständigt, ändå, går emot detta inre signalsystem så kollapsar det till slut.

Överkänsligheter, allergier och intoleranser är helt enkelt vårt egna känslosystem som reagerar.
Jag väljer här att inte gå in i vad vår mat består av för gifter och kemikalier men det är i alla fall inte konstigt att vi reagerar på allt kemiskt, allt oäkta och allt giftigt!

Dessa fina ungdomar är våra ungdomar!! De gör och har gjort så gott de kan för att passa in, för att orka, för att klara sina betyg och för att klara av att vara människor!
Priset de fått betala är att många av dem inte alls mår bra. Den psykiska ohälsan har ökat och ökat under många år, framförallt för våra ungdomar.
Nu beskriver man denna generation som den lättkränkta generationen! Nu läggs det på dessa ungdomar som verkligen har försökt!

Ingen kan göra allt men vi kan alla göra något, lyssna på dessa ungdomar, respektera deras gränser och ställ dig på deras sida. Bekräfta deras känslighet och se dem som de fantastiska människor de är!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

www.helena-magdalena.comVad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This