Månen är på nedgående och det blir nymåne i Oxens stjärntecken den 15:e maj klockan 13:42. Några timmar senare, närmare bestämt klockan 17:17, går Uranus in i Oxen. Uranus kommer att stanna i Oxens stjärntecken i åtta år. Vi lämnar en period bakom oss som många upplevt varit revolutionerande inom många områden. Speciellt framträdande är hur den tekniska utvecklingen på många sätt isolerat oss. Vi har blivit mer självcentrerade. Den nya gemenskapen är på ett distanserat sätt genom Facebook, Iphone, selfie”s, twitter och andra sociala media.

Vi har blivit mer fokuserade på oss själva. Den tekniska utvecklingen har bringat större individuell frihet och självständighet. Uranus är den planet som är förknippad med plötslig avvikelse från normen, uppvaknande, revolution mot restriktioner, eftersträvar förändringar, förnyelse och reformer, är före sin tid, entusiasm för allt som är nytt, modernt och sensationellt.

Personer som är präglade av Uranus är uppfinningsrika, experimenterar med allt nytt och söker ständigt nya vägar. Uranus skuggsida kan vara trotsig, anti-social, brutal och manifestera våldsamma och okontrollerbara utbrott. Oftast är Uranus präglade personer individualister, självständiga och föredrar att jobba på free lance basis.

Uranus i Oxen kommer att förändra den ekonomiska strukturen. Oxen är inriktad på att skapa stabilitet, trygga rutiner och materiella angelägenheter. Den nya tekniken kommer med många nya inkomstmöjligheter. Ett nytt ekonomiskt system kanske kommer att utvecklas som är förknippat med internet och den nya tekniska utvecklingen.

Uranus tempo är hektiskt, accelererande med språng i utvecklingen. Oftast blir det ryckiga händelseförlopp med många tvära kast. Oxen är långsam och föredrar långsamma och stabila händelseförlopp. Räkna med en energi som sätter sig tvären och kan skapa en hel del spänning.

Uranus energi är framträdande nu eftersom Merkurius och Mars bildar aspekt. Idag går Merkurius i kvadratur till Mars, samtidigt som Merkurius går i konjunktion till Uranus och Mars går i kvadratur till Uranus. Det kan bli spända händelseförlopp som driver fram en snabb utveckling. Om du befinner dig i en process med viljor som drar åt olika håll, så kan du åtminstone glädjas åt att du befinner dig i slutfasen. Räkna med en förändring som kommer med ett överraskningsmoment!

Månen går in i Väduren klockan 14:40. Väduren är det första stjärntecknet i zodiaken. En ny månadslång cykel börjar. Det blir nystart inför helgen.

Mitt råd: Dra ner på tempot och samla dig. Ta ett steg i taget och undvik impulsiva initiativ och beslut idag.

Ljus och glädje, Katarina

www.astro.se

 

 

 

 Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This