Hej och välkommen! Den 16 mars startar jag min meditationsutmaning, då jag ska avsätta tid för meditation/medveten närvaro varje dag i 100 dagar. I den här videon förklarar jag lite mer.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=AxcWE1zJ-OA[/embedyt]

Lotusställning i Folkets park

Länge trodde jag att meditation var synonymt med att sitta på ett särskilt sätt, vara i fullständig harmoni utan en tanke i huvudet, och att man skulle nå djupt in i sig själv. Jag misslyckades jämt. Bilden på bloggens förstasida där jag sitter under ett körsbärsträd är inget annat än en bra bild, jag brukar inte inte sitta barfota i lotusställning i Folkets park i Malmö. 😉 I dag vet jag att meditation är enkelt. Det kan handla om något så simpelt som att andas medvetet. Men trots att jag vet detta, tar vardagen över och jag mediterar bara sporadiskt. Jag är tacksam för möjligheten att få skriva om min meditationsutmaning här. Det är min säkerhetslina som kommer hindra mig från att svika löftet till mig själv. Nu kommer jag inte undan ..!

Utmana dig själv du också!

Varför inte göra din egen meditationsutmaning? Den behöver inte vara 100 dagar, utan kanske 10, 20, 30 dagar. Du avsätter precis så mycket tid som du själv vill. Det finns inga regler, inga måsten, inget “rätt” eller “fel sätt att meditera på. Det enda som finns är löftet till dig själv. Du kan t ex sitta i tystnad, lyssna på rofylld musik eller följa en guidad meditation. Du bestämmer själv. Likaså hur länge du vill sitta (eller ligga – eller stå). Är du ovan kan några minuter om dagen vara en bra början. Tips från mig är att sitta eller ligga bekvämt – och att inte frysa (det kan vara väldigt distraherande)!

Vill du synas på bloggen?

Ibland kan det vara stärkande och uppmuntrande att berätta för andra om löftet man gett sig själv. Om du känner att det kan vara en hjälp att synas med ditt namn här på bloggen, har jag gjort en lista som du hittar här. Vill du vara med så mejla mig på charlotte@spirautveckling.se. Berätta också gärna om din egen meditationsutmaning och upplevelse här på bloggen (du kommenterar via din FB-profil). Du kan även dela med dig på Instagram under hashtaggen #meditationsutmaningen

Några länkar om meditation

  • Appen “Insight Timer” är ett fantastiskt bibliotek med massor av meditationer som du kan lyssna på. (Obs de flesta är på engelska.)
  • Jag kommer att försöka samla de meditationer och den musik jag lyssnar på under min utmaning på Spotify. Min Spotify-lista heter “Meditationsutmaningen” om du vill ha den som inspirationskälla. Har du egna tips så dela gärna med dig av dem här på bloggen!

Mitt nästa inlägg blir den 15 mars, dagen innan jag påbörjar min 100-dagarsutmaning. Jag har aldrig mediterat mer än några enstaka dagar i sträck tidigare och ser med stor spänning fram emot vad dessa 100 dagar ska bära med sig! Jag hoppas att vi hörs!

Varma hälsningar,
Charlotte

www.spirautveckling.se
www.facebook.com/spirautveckling
www.instagram.com/spirautveckling.se

>>Nästa inlägg “En dag kvar till meditationsutmaningen”Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This