Uranus har gått in i Oxen. Vi står inför en förändring som sker endast en gång under en livstid. Uranus rör sig genom zodiaken under 84 år, och Uranus stannar i genomsnitt sju år i varje tecken. Uranus lämnar Väduren, ett eldtecken, och går in i Oxen som är ett jordtecken. Nymånen i Oxen igår ger oss försmak på vad vi kan förvänta oss.

Mars och Uranus följs åt i en kvadratur. Det har varit spända energier de senaste veckorna, speciellt de senaste dagarna, och du kanske har känt ett intensivt behov av att vilja driva fram förändring. Ditt behov av självständighet och frihet kan ha vuxit sig starkare, och det kan kännas svårt att gå med på krav och restriktioner. Du kanske känner dig mindre villig att låta andra personer diktera hur du ska förhålla dig i situationer.

Nymånen i Oxen talar för att behålla ett lugnt och stadigt tempo. Låt dig inte dras med i impulsiva beslut. Mars går in i Vattumannen idag, vilket förstärker behovet av frihet och självständighet. Mars står i kontakt med Uranus nu och närmar sig en konjunktion till den södra noden de närmaste veckorna. I slutet på juni går Mars retrograd och går då åter i konjunktion till den södra noden.

Mars rör sig sedan mot Uranus igen innan Mars återgår till Stenbocken, där den sedan vänder direkt den 27:e Augusti. Mars går sedan tillbaka in i Vattumannen, i kvadratur till Uranus och i konjunktion till södra noden en sista gång. Hela processen är färdig den 23:e september, då det är höstdagjämning och Solen går in i Vågen. En ny tid börjar då som kommer med förnyad inre balans.

Under denna fyra månads långa process som vi har framför oss, kommer denna kosmiska dans mellan Mars, södra noden och Uranus att handla om att släppa taget och skapa förändring kring situationer som inte motsvarar våra behov av frihet och självständighet. Frågan är bara HUR du tänker gå tillväga för att skapa den förändring du behöver. Ge dig tid till att finna en bra lösning. Ett impulsivt beslut kan leda till en temporär känsla av förnyelse, men situationen kommer inte att hålla i längden.

Södra noden förknippas med det förflutna, förlegade mönster som vi har en tendens att falla tillbaka i. Kanske mönster från ett tidigare liv som vi har med oss i detta livet? Vilka mönster behöver du släppa taget om?

På en nivå kan denna konstellation mellan Mars, södra noden och Uranus handla om att stå upp för oss själva och gå i en ny riktning med ökad frigörelse och självständighet. På en annan nivå får vi räkna med instabilitet, oväntade moment, och spända energier som kan komma återkomma med jämna mellanrum. Med andra ord; det är en bra period för att bli medveten om vad det är vi behöver förändra i våra liv för att vi ska kunna gå vidare som friare individer, mer i linje med våra inre sanna behov och önskningar. Men satsa på en planerad förändring. Förbered dig väl och iscensätt förändringen lite längre fram, kanske när Mars går in i aspekt till Uranus och södra noden en sista gång under augusti och September. Fram tills dess, uppmärksamma dina behov och stå upp för det du tror på.

Det är 15 år sedan Mars stod så nära jorden som den kommer att göra de närmaste månaderna. Mars står som närmast den 27:e juli.  Passa på och gå sköna kvällspromenader i sommarvärmen och skåda den röda planeten på himlavalvet.

Lev väl,

Katarina

www.astro.se

 

 

 Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This