Min vackra häst Rorschach, ”Rori” var tvungen att avlivas igår efter en olycka i hagen. Han var på lekhumör och ville visa hur glad och duktig han var, när han plötsligt landade fel i en kurva och bröt sitt framben på flera ställen. Jag var i chock och så ledsen. Det finns inget man kan göra när en häst bryter ett ben. De behöver sina fyra ben att stå på. Denna häst kom från “Unbridled Song”, en av Amerikas mest kända galopphästar. Han såldes för en miljon dollar, men fick en senskada som gjorde att han inte kunde tävla. Han var fyra år. Karriären var över innan den började. Jag fick honom gratis, ingen ville ha honom eller kunde rida honom eftersom han kastade av alla, och han var svårhanterad. Jag insåg snabbt att han saknade självförtroende. Han var väldigt nervös och verkade vara en krubbitare. Jag tänkte ”vad har jag gett mig in i”, efter att jag insåg att denna häst krävde mer kunskap än jag har om hästar. Det tänkte alla mina vänner också, som skakade på huvudet och var oroliga för min säkerhet. Men han var så otroligt vacker och verkade ha ett fint temperament under den nervösa ytan. Jag tyckte synd om honom också, för jag kände att han blivit helt felhanterad och missförstådd.

Jag började läsa om nervösa hästar som biter på allt och fick tips att ge ett hö-nät. Han kunde stå och nibbla på sitt nät hela dagarna, vilket funkade. Han slutade att tugga nervöst på träet i hans stall. Det tog tid att läka både senskadan och hans nervösa sätt. Men han blev helt återställd och visade inga tecken på att vara halt efter mycket omvårdnad, tålamod och långa promenader. Efter en tid utvecklades ”Rori” till en fantastisk häst som jag lärde mig att älska. Vi utvecklade ett partnerskap. Jag blev glad varje dag jag såg honom. Han gnäggade alltid när han såg mig, och sprang fram till mig när han såg mig i hagen.

Eftersom han kom från kända föräldrar var hans födelsetid registrerad. Redan fösta gången jag såg hans horoskop var jag bekymrad. Han hade ett horoskop som indikerade att han var olycksbenägen. Han hade också en komplicerad Merkurius (försvagad i Fiskarna och förbränd av Solen). Jag visste redan då att han inte kunde lära sig på ett ”vanligt” sätt, utan det handlade om att finna alternativa träningssätt. Barn som har komplicerade Merkurius positioner i horoskopet har ofta svårt att anpassa sig till inlärningsmetoderna i den vanliga skolan. De lär sig bättre med alternativa inlärningssystem.

Rori hade också Uranus ”at the bendings” på 29 grader i Fiskarna. Att ha en planet ”at the bendings”, innebär att den ligger 90 grader från månnoderna. Denna placering brukar liknas vid en ”bumerangeffekt”. En Bumerang som är på väg att vända riktning har mycket kraft i sig. På samma sätt blir en planet ”at the bendings” kraftfullt drivande och framträdande i horoskopet. Uranus står för en energi som kommer med oväntade, plötsliga och ibland chockartade situationer. Uranus kan också stå för ”uppvaknande”, förnyelser och reformer. Problemet var att Uranus låg på fixstjärnan Sheat, som är en olycksbådande energi. Jag har lagt märke till att planeter på Sheat ofta kommer med stora problem. Planeter på sista graden i alla stjärntecken (29:e graden) ger en försvagning, eftersom de är på väg att lämna något, och kan därför inte vara helhjärtade i sitt engagemang.

Rori föddes med Pluto på Ascendenten i Stenbocken. Hans horoskop härskare, Saturnus låg på 16 grader i Vågen. Pluto, planeten som symboliserar ”transformation” ligger i närheten av 16 grader just nu, i kvadratur från Stenbockens tecken. Själv har jag Pluto i opposition i transit i närheten av Månen, som ofta symboliserar ”chocktillstånd”. Pluto kan ha ett transformerande, ofta intensivt och tragiskt inflytande. Månen symboliserar familjen, känslolivet. Vi fick båda uppleva Plutos inflytande. Du är saknad min kära Rori.

Det är nymåne i Lejonet idag. Nymånen står tillsammans med Mars och det är en eklips. Behöver jag säga mer…Fullmåne eklipsen blir den 7:e augusti. Eklipsbanan går igenom USA, så vi kan räkna med stora förändringar på den politiska arenan i USA. Det är en speciellt kraftfull eklips, eftersom den är total. Nymånen idag tillsammans med Mars symboliserar att det kan uppstå konflikter, olyckor, avklippta band, upprördheter. Var medveten om hur du vill rikta din energi. Eklipsen handlar om att skapa förändring. Vi står inför ett vägskäl. Vilken väg tänker du gå?

Ljus och kärlek,

Katarina

www.astro.seVad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This