Det blir nymåne eklips i Kräftans tecken tidigt imorgon bitti, och partiell eklips, även om noderna ligger i Lejonet och Vattumannen (alltså i andra tecken än i det tecken nymånen sker). Solen och Månen kommer att stå i direkt opposition till Pluto, även om de ligger 41 bågminuter efter en exakt opposition. Oppositionen är fortfarande på samma grad. Nymånen sker på 21:a graden i Kräftan (20.41). Denna månad kan handla om att gå på djupet känslomässigt och se över vårt välbefinnande, om att komma i bättre kontakt med vad som pågår på insidan och om att vara öppen för att skapa djupgående förändring så vi kan komma mer i balans med våra känslomässiga behov. Det kan också ske förändring kring familjen eller kring arbetsstrukturer. Vi kan möta situationer som kommer med djupgående förändring. Det finns risk att vi kan hamna i konflikter med personer i auktoritetsställning, och vi kanske måste göra justeringar som skapar bättre maktbalans. Behöver du skapa förändring kring din arbetsstruktur för att komma i bättre känslomässig balans? Är det något i din familjebild som kan ske och skapa djupgående transformation?

Något som ligger och skaver i det undermedvetna kan behöva komma upp till ytan och medvetandegöras. Med tanke på att Mars går i retrograd rörelse och är på väg mot södra noden, så kan det vara ett återkommande tema på tapeten som varit problematiskt under en period. Mars och södra noden handlar om att ge upp något, kanske ett gammalt mönster som vi sitter fast i och inte kan lämna trots att det inte är bra för oss. Det är dags att släppa taget. Men om du inte är helt redo för det än, så kommer en ny chans lite längre fram i höst.

Plutos funktion är att få oss medvetna om teman vi kanske helst vill undvika, men nu måste acceptera förändring kring. Kräftans nymåne handlar om att så ett nytt frö som hjälper oss att medvetandegöra känslor som är viktiga för vår identitet och välbefinnande. Nymånen symboliserar en ny början av tillväxt som formar vår individualitet.

Denna nymåne kommer att kulminera i en total månförmörkelse i slutet på juli, så vi kan räkna med stora skift på många plan. Lev väl.

Ljus och kärlek,

Katarina

www.astro.seVad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This