De senaste dagarna har Mars och Pluto befunnit sig i konjunktion på 21 grader i Stenbocken. En intensiv kombination som ofta manifesteras i maktkamper, brutalitet, extraordinär strävan och hänsynslös framåtanda. Om denna konjunktion har varit i aspekt med en personlig planet i ditt födelsehoroskop, kan du ha upplevt en dramatisk vecka. I samma veva har Merkurius varit i kvadratur till Saturnus, som går retrograd. Ingen bra vecka för viktiga beslut eller kontrakt.

Merkurius går nu i snabb takt mot en kvadratur till Pluto (aspekten är exakt den 7 maj), och lite senare i kvadratur till Mars (den 12:e maj), och i konjunktion med Uranus (den 13:e maj), innan  Merkurius byter tecken från Väduren till Oxen samma dag. Mars följer i Merkurius fotspår och bildar en kvadratur till Uranus (den 14:e till den 16:e maj).

Om du befinner dig i en process som innehåller maktkamp och starka viljor  som drar åt olika håll, så förbered dig på en slutstrid som kommer med ett överraskningsmoment. Överväg om du vill börja gå i ny riktning.

Månen står i opposition till Solen och blir full imorgon, den 30:e april klockan 2:56:53. Fullmånen står i Skorpionen och lyser upp i områden som berör starka känslomässiga processer och inre värderingar. Skorpionen handlar om överlevnad. Med Mars och Pluto energin som råder i bakgrunden, kan du kämpa på “liv och död”. Du kanske måste ta till reservenergi för att driva igenom din vilja eller överleva mot krafter som står utanför din kontroll.

“Tune in” på din inre känslomässiga process och klargör för dig själv vad som pågår i ditt inre. Stå upp för det du tror på och våga sticka ut, men var samtidigt uppmärksam på hur mycket du vill “slåss” mot energier som går emot din egen process. Risken för impulsivitet, stress, brådska och ogenomtänkta beslut är mycket hög.

You can make it or brake it! Din uthållighet testas och du kanske måste anstränga dig till ditt yttersta. Stå stadigt i stormen!

Uranus går in i Oxen den 15:e maj, och en ny process börjar ta form som berör trygghet, försörjning och inkomstmöjligheter. Uranus kan komma med unika möjligheter som bygger på individualistiska och okonventionella initiativ. Finn nya vägar för att bygga stabilitet.

Även om det kan vara svårt att skapa trygghet kring Uranus framdrivande kraft av förändring och förnyelse, så kan nya möjligheter  komma din väg som skapar förnyelse och ökad frihet. Det är dags att börja tänka utanför boxen och finna nya lösningar kring resurser och ekonomi.

Nymånen den 15:e i Oxen, passar bra för nystart kring det ekonomiska flödet.

Lev väl.

Ljus och kärlek,

Katarina

www.astro.se

 

 Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This