Mars går in i Stenbocken idag 17 mars 2018 klockan 18:40:11, och står då “out of bounds” i deklination. Mars börjar sin resa “utanför gränserna” idag klockan 10:39:05 och stannar ovanför 23 grader och 27 minuter i deklination fram till den 7 april 9:35:08.

Vanligtvis brukar ingenting speciellt ske när en planet byter tecken eftersom det sker så ofta. Men när en planet befinner sig utanför gränserna, kan oväntade skeende inträffa. T ex den 29 september 2016 när Mars gick in i Stenbocken och befann sig ”out of bounds” skenade ett tåg rakt in i folkmassa på New Yorks tågstation. Den gången gick Mars i konjunktion till Pluto, två krafter som kan frambringa stor förstörelse. Denna gången går Mars i konjunktion till Saturnus, vilket är en betydligt mer kontrollerad energi.

En planet som står utanför gränserna befinner sig bortom den yttre gräns som är Solens högsta deklination. Solens deklination är dess vinkelavstånd från himmelsekvatorn. Deklinationen ändras dagligen, på väg norrut och söderut om himmelsekvatorn. Solen står som högst i deklination 23 N 27 minuter på sommarsolståndet och vid lägsta deklination 23 S 27 på vintersolståndet. Mars befinner sig alltså utanför Solens gräns i deklination, vilket ger den en tendens att vara ”utan kontroll”, friare och mer otyglad. Beroende på individers utvecklingsnivå vad gäller att hantera ilska, så kan en outvecklad Mars energi kanaliseras på ett okontrollerat aggressivt sätt.  Mars symboliserar vår drivkraft som tar itu med utmaningar, vår framåtanda, stridsförmåga, viljestyrka, mod och beslutsamhet. Mars skuggsida kan vara impulsiv, dumdristig, aggressiv och uppvisa raseri och förstörelseiver. Mars är trots allt krigsguden!

Med tanke på att Mars är upphöjd i Stenbocken, så kommer Mars bättre egenskaper fram. Saturnus härskar över Stenbocken, vilket tar fram Saturnus bättre sidor.

Du som är Mars styrd, dvs född med ascendenten i Väduren eller Skorpionen kan komma in i en bättre period. Personligen så har Mars genom Skytten varit intensiv och ganska stressfylld. Igår avgick chefen på mitt job och de närmaste veckorna är jag “fri” och kan helt röra mig utanför gränserna på jobbet, nja inom vissa ramar :-). Mars är trots allt i Stenbocken!

Nu är en bra tid för att satsa ambitiöst på arbete. Skapa positiva rutiner, strukturer och lägg på ett extra kol för att se konkreta resultat. Du kan bli mer verklighetsförankrad, självdisciplinerad och lita på din egen förmåga. Men du får räkna med att det blir lite uppförsbacke ett tag med tanke på att Mars och Saturnus går i konjunktion. Det gäller att vara uthållig och inte ge upp när du möter motstånd. Jobba dig igenom problem och satsa extra på att vara på topp, så kan du göra det bästa av en energi period som kommer att innehålla möjligheter för utveckling som ger uthållighet och stabilitet. Konjunktionen till Saturnus är exakt den 2 april. Solen går i kvadratur till Mars och Saturnus mellan den 23:e till 29:e mars, så du får räkna med att ego energier kan bli en del av ekvationen som kräver smidighet och genomtänkta lösningar. Ha siktet inställt på jobbet, karriären och ditt ansvarsområde!

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This