Glad Midsommar!

Jag läste något häromdagen som jag kände igen mig i.

“I am not what happened to me. I am what I choose to become.” – Carl Jung

Jag tror att många kan ha en tendens att identifiera sig med det förflutna och fastna i negativt tänkande. Eftersom jag jobbar med missbrukare så ser jag detta ganska ofta. Men det är inte bara missbrukare som har denna tendens. Vi kan fastna i tankar och känslor kring misslyckanden.

Innan vi vet vem vi är innerst inne, tillåter vi ofta andra personer att definiera oss. Vi anpassar oss till önskningar från omvärlden och till det som vi tror förväntas av oss. Det är lätt att förlora sig själv i det som projiceras på oss av andra. Men bara för att någon har en åsikt, betyder inte det att den är sann.

Sträva efter att förverkliga ditt sanna jag.

Ditt personliga födelsehoroskop beskriver vem du är. Hur du bäst kan leva i en relation med dig själv och “tappa in” på dina personliga egenskaper och resurser. För att finna glädje och mening i livet krävs att man lever i en sann relation med sig själv. Vad innebär det egentligen? Har jag fri vilja att forma mig själv till vem jag vill vara?

Jag tror det handlar om att behandla sig själv väl och att lyssna in på känslor.

Hur är din relation till dig själv? Hur tänker du om dig själv? Hur pratar din inre röst till dig? Är den kritiserande, anklagande eller positiv och upplyftande?

Om inte ditt hjärta tillhör dig, hur kan du då ge bort det till andra?

Solen har gått in i Kräftans tecken och det är sommarsolstånd. Månen är i sin växande fas och befinner sig i Vågen. Venus och Mars står i opposition, men Mars befinner sig i ett mindre aggressivt stjärntecken (Vattumannen), så det kan uppstå lite irritation i relationer, men inget seriöst bråk. Neptunus vände retrograd igår och börjar en mer introspektiv period i Fiskarnas tecken. Canada och Uruguay har nu legaliserat marijuana och följer i USAs fotspår, något som passar bra in på Neptunus i Fiskarna, eftersom Fiskarna trivs bäst när medvetandet är “altered dvs förändrat” på ett eller annat sätt. Den gråa trista vardagen är inget för en Fisk..

Jag fick en ögonblicksfråga häromdagen. En klient frågade mig om en situation på hennes arbete. Hon befann sig i konflikt med en kollega och undrade om hon skulle sluta eller stanna kvar. Ögonblicksastrologi är en traditionell teknik som besvarar frågor. Man ritar upp horoskopet när frågan ställs.

Personen som ställer frågan representeras alltid av första huset. I detta horoskopet representeras frågeställaren av Venus (Vågens tecken på ascendenten) som befinner sig i närheten av MC och i Kräftans tecken. Detta tyder på att frågeställaren befinner sig i en stark position, nära chefen och företagsledningen. Venus har styrka i Kräftan, eftersom “hon” trivs där. Venus har dignitet genom triplicitet. Triplicitet förknippas med tur. Klienten kommer att ha tur i situationen.

Konflikten mellan henne och kollegan hade blivit så infekterad att kollegan kunde symboliseras av det sjunde huset, eftersom det var en öppen konflikt. (öppen konflikt = sjunde huset. Dold konflikt =12:e huset). Kollegan symboliseras av Mars i Vattumannen. Mars har ingen styrka i Vattumannen och är på väg till den södra noden inom två grader. Den södra noden förknippas med förlust inom ögonblicksastrologi. Det är ett tydligt och klart budskap. Kollegan kommer att försvinna/förlora inom två dagar eller två veckor.

Mycket riktigt, kollegan blev uppsagd två dagar senare. Klienten hade tur som fick stanna kvar på sitt jobb.

Venus närmar sig dock en opposition till Pluto, så min klient kan förbereda sig på en transformation inom företaget som förmodligen kommer att innebära stora förändringar.

Njut av sol och sommar!

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This