Vi har just firat ”Thanksgiving”. En viktig familjehögtid här i USA som handlar om att känna och visa tacksamhet. Ibland tar vi mycket för givet och glömmer bort hur mycket vi har att vara tacksamma för i livet.

Merkurius och Saturnus står på samma grad i Skyttens tecken idag. Har du fattat ett viktigt beslut eller grunnat på något djupgående de senaste dagarna? Har du kraschlandad i verkligheten? Saturnus rör sig gradvis mot Stenbocken, men stannar några veckor till i Skytten. Saturnus går in i Stenbocken den 20:e december klockan 5:48:55 på morgonen.  Med Saturnus placering just nu är det svårt att finna bra tider för “valda horoskop”. Ett ”valt” horoskop (electional astrology) använder man när man vill göra något speciellt på en utvald bra tid. T ex. Om man ska sälja sitt hus och skriva kontrakt med en mäklare, förhandla en löneförhöjning, gifta sig, ta en examen etc. Man kan välja tider för nästan vad som helst. Principen är att när du påbörjar något nytt, i det ögonblicket ligger potentialen för hur det du påbörjar kommer att utvecklas. Samma princip gäller för ett födelsehoroskop, dvs. den tid då ett barn föds.

Jag känner en person som försökte sluta röka många gånger, men föll alltid tillbaka och började röka igen. Sen bestämde hon sig för att sluta röka på en gynnsam tid som var uträknad av en duktig astrolog. Hon har inte rökt en cigarett sedan dess och det är mer än tjugo år sedan. Personligen skulle jag behöva räkna fram en tid för att börja träna. Jag har en tendens att träna sporadiskt, men har svårt att upprätthålla en stadig rutin. Det låter kanske konstigt, men astrologi kan hjälpa till att beskriva gynnsamma ögonblick för framgångsrik utveckling.

När Saturnus går in i Stenbocken får den dignitet genom att den befinner sig i sitt eget tecken. När Saturnus och Mars står i stjärntecken som de trivs i, dvs. där de har dignitet/styrka, så kommer deras bättre egenskaper fram. Men just nu står Saturnus ”i vägen” för positiv utkomst.

Mars står nu försvagad i Vågen och går mot en opposition till Uranus de närmaste dagarna. Det kan ske förändringar i relationer och du bör förvänta dig det oväntade. Oppositionen är exakt den 1:a december. Samma dag byter Venus tecken från Skorpionen till Skytten. Venus trivs bättre i Skyttens tecken, men har inte någon speciell dignitet där. Venus i Skorpionen kan vara svartsjuk och hämndlysten, men också passionerad, djup och hämningslös. Skorpionen är ett vattentecken som kan liknas vid en djup sjö. Ytan kan vara lugn och spegelblank, men det är under ytan som det verkliga livet pågår.

Hur har dina förhållanden varit den senaste tiden? Med Mars i Vågen och Venus i Skorpionen, så är det inte den bästa tiden för att bygga relationer. Det kan vara svårt att känna tillit och veta ”var du står” i dina förhållanden.

Jupiter och Neptunus står i trigon, dvs. i positiv vinkel till varandra. Kombinationen kan handla om skenbar lycka, ett önsketänkande, risk för felbedömningar, men också medkänsla och medmänsklighet. I bästa fall kan din inspiration få en ordentlig skjuts framåt. Bra period för andlighet, mystik, sociala frågor och engagemang i filantropisk verksamhet. Men det finns risk för illusioner, dagdrömmeri och flykt från verkligheten. Det förstärks genom Solens aspekt till Neptunus, som blir starkare de närmaste dagarna. Risk för oklarhet, överkänslighet och självbedrägeri. Stå med fötterna på jorden och undvik orealistiska och opraktiska beslut. Ligg lågt och satsa på att gå inåt. Finn stillheten inombords. Inom kort kommer bättre tider.

Ljus och kärlek, Katarina

www.astro.se

 Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This