Idag vänder Merkurius direkt och Mars går in i Jungfrun. Pust, säger jag (i positiv bemärkelse). Jag tycker allt har varit komplicerat den senaste tiden. Datorproblem, kommunikationssvårigheter, missförstånd och informationshantering som gått in genom ena örat och ut genom andra.

Skönt att flera planeter kommer att stanna i jordtecknet Jungfrun ett tag framåt. Solen står redan i Jungfrun sedan nästan två veckor tillbaka. Merkurius, som går in i Jungfrun den 10:e september, får styrka, dignitet, eftersom den härskar där. Mars får också styrka i Jungfrun, genom triplicitet, vilket gör Mars mer funktionell och organiserad. Triplicitet kommer med tur och bra tajming.

Merkurius närvaro i Jungfrun stärker inflytandet för alla de andra planeterna i Jungfrun, så passa på och kom i ordning med dina företaganden de närmaste veckorna. Merkurius stannar i Jungfrun till den 29:e september. Venus går in i Jungfrun den 20:e september. Vi kommer att ha ett stellium av planeter i Jungfrun.

Jungfrun är praktisk och detaljinriktad. Lägger ofta mycket tid och energi på arbete, service och hälsa. Är flitig, konstruktiv, introspektiv, precis, skeptisk och pliktmedveten. Har ordningssinne, lätt för att kategorisera, systematisera, skapar effektiva rutiner och har behov av exakthet. Jungfruns styrka är urskiljningsförmåga och kritiskt sinne. Därmed kan Jungfrun uppfatta viktiga detaljer och lätt jämföra noggrant teorier med fakta.

En mentor för mig inom astrologi är Lee Lehman, trippeljungfru och en ledande astrolog inom klassiska metoder. Lee gjorde mig nyligen medveten om en klassisk metod som beskriver hur månaden kommer att se ut med hjälp av solretur-horoskopet. Så här gör du: Dela solreturen i 12 harmonier, dvs. placera Solen på samma grad och minut som din födelseposition i varje stjärntecken under året. Det beskriver hur din månad kommer att se ut. T ex, räkna fram hur planeterna står denna månad när Solen står på samma grad som i ditt radix. Det är lättast om du har ett astrologi program som kan räkna fram horoskopen för varje månad. Jag har använt denna metod den senaste tiden och är helt förbluffad hur väl det stämmer. T ex När jag förlorade min älskade häst Rori den 22:a Juli, så hade ganska nyligen min nya månad börjat. Se horoskop nedan:

Rori bröt benet den 22:a juli, så solretur månaden hade precis börjat några dagar innan. Hästar tillhör 12:e huset i horoskopet. Mars styr både första och tolfte huset i detta horoskop (jag använder traditionella härskare). Båda husspetsar står i Skorpionens stjärntecken. Vi ser att Mars som härskar över Skorpionen, befinner sig i åttonde huset tillsammans med Solen i konjunktion. Både Solen och Mars står i kvadratur till Uranus! Hur mycket tydligare kan det bli?

Månen står i växande fas och blir full den 6:e september när Månen står i Fiskarna. Månen blir upplyst av Solen från Jungfrun. Min favoritfullmåne! Jag älskar hösten och det är något speciellt stämningsfullt när Månen blir upplyst i Fiskarna. Månen går i konjunktion med Neptunus timmarna innan den är full, så denna fullmåne kan bli extra magiskt och förtrollande.

Lev väl,

Katarina

www.astro.se

 

 

 Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This