Stressiga tider! Känner du dig också överkänslig och överväldigad av allt som sker omkring?

Merkurius är retrograd. Det är ett visst kaos i atmosfären och svårt att få ordning på saker och ting. Räkna med oväntade förändringar och var flexibel med dina planer. Förseningar kan uppstå på resor. Missförstånd och argument kan uppstå i kommunikationen till andra. Som tur är vänder Merkurius direkt inom kort, den 23:e december. Lagom till julafton och till årets familjehögtider.

Allt som har med papper, datorer, kommunikation, förhandlingar och resor bör fungera bättre snart. Merkurius rör sig dock närmare Neptunus de närmaste dagarna, vilket förhöjer känsligheten, men skapar också lätt förvirring och oklarheter. Det kan vara svårt att fatta rätta beslut och saker och ting kan kännas röriga. Ta ett steg i taget och undvik en massa extra planer. 

Ta ett djupt andetag och försök att slappna av.

Det är lätt att ”anta” och fantisera hur man ”tror” att saker och ting förhåller sig, men i själva verket kanske det inte alls är så. Att anta något kan översättas till engelskans ”assume” (ass u me), med andra ord är det lätt att felspekulera när man inte har all fakta. Undvik därför negativt tänkande, kritik och antaganden. Nu är det lätt att skjuta upp saker, men risken är att du gräver en djupare grop som blir svårare att ta dig ur desto längre du förhalar. Försök att vara i synk med arbete, kommunikation och åtaganden. Du kanske helst vill springa ifrån allt, och nu krävs en viss självdisciplin för att allt ska gå i lås. Satsa på att finna lugnet inombords och kom i samspel med ditt inre. Det lönar sig att få ordning på kaoset och upprätthålla rutiner. Lösningen är att förenkla på lång sikt. 

Sätt välbefinnandet i främsta rummet under jul och nyår. Låt andligheten ta större plats. En avkopplande resa på tu man hand är inte helt fel. Meditationsretreat = JA!! Stora sällskap och sammanhang kan splittra och distrahera ditt inre fokus. Känn in hur tillgänglig du vill vara.

Mars står i Skorpionen tillsammans med Jupiter och höjer energinivån. Vi har en kreativ månad framför oss. Det finns risk att vi tar på oss alldeles för mycket. Tänk lagom är bäst, och känn in alla beslut innan du lovar mer än du kan hålla. Satsa på att vara i synk med ditt inre så du kan ge nyårslöften som håller året ut.

Saturnus går in i Stenbocken den 20:e december, vilket är en positiv förändring att ta emot med öppna armar. En tid att bygga hållbara strukturer börjar, som kan ge framgång på lång sikt. 

Önskar er alla en fröjdefull jul!

Ljus och kärlek, Katarina

www.astro.se Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This