Vi går mot en mörkare årstid. Nu kan vi vända uppmärksamheten inåt och odla livets inre och andliga sida. Solen går igenom Skorpionen fram till den 22:a november klockan 04.05, då Solen byter tecken och går in i Skytten. Jupiter har en framträdande roll nu i Skorpionen. Många nyheter handlar om sexuella övergrepp och maktbalansen i relationer. Jobba på att sätta gränser och gör din röst hörd.

Den 7:e november gick Venus in i Skorpionen och har sedan dess förflyttat sig närmare Jupiter. Idag står Venus och Jupiter i en konjunktion. Du kanske har upplevt ett positivt flöde i dina relationer, haft mer social kontakt och utbytt ett djupare och mer genuint innehåll med andra personer.

Mars fortsätter sin resa genom Vågen och närmar sig en kvadratur till Pluto den 19:e november, och går sen i opposition till Uranus den 1:a december. Det är ganska explosiva energier i omlopp, men till viss del med förmildrande omständigheter efter som Mars befinner sig i konflikträdda Vågen. Mars kommer inte till uttryck på sitt ”raka rör” vanliga sätt, utan håller tillbaka vad gäller konfrontation. Du kan dock räkna med omställningar i relationer. Ligg lågt vad gäller stressnivå. Risk för utbrändhet! Känn in hur mycket du orkar med och planera dina dagar.

Mars genom Vågen bidrar också till vad som sker i Hollywood och på andra platser vad gäller undanstoppade skelett i garderoben med sexuell anknytning, som nu kommer till ytan. Mars och Jupiter befinner sig i ett visst samarbete, eftersom Mars vanligtvis härskar över Skorpionen, där Venus och Jupiter nu befinner sig i.

Uranus går fortfarande retrograd, men vänder direkt den 1:a januari 2018. Det är tredje och sista gången som Uranus går igenom de sista graderna i Väduren (vänder direkt på 24 grader), för att sedan gå in i Oxens stjärntecken. Om du är född mellan den 14:e till 18:e april, kan du ha upplevt en ”berg och dalbana” det senaste året med stora livsomställningar, som kanske upplevts befriande också. Eftersom Saturnus har stått i harmonisk aspekt till Uranus under stora delar av året, så har Uranus handlat mer om att förändra strukturer på ett personligt plan. Uranus framfart kan ha upplevts dämpad och mindre upprörande.

Bra period för att bryta ner gamla mönster och skapa nya långsiktiga mål och trender som passar bättre in på ditt personliga liv vad gäller intressen, behov och utmaningar.

Månen står i Jungfrun. Fokusera på detaljarbete och slutför dina arbetsuppgifter. Runt midnatt går Månen in i Vågens tecken för att stanna de närmaste dagarna. Det kommer då att handla mer om relationer. Eftersom Månen får sällskap av Mars, så finns risk för konflikter. Vågen är ett verbalt tecken, så det kan vara läge att prata om vad som pågår i relationer. Vågen strävar efter harmoni. Samarbete kan ta ny form.

Ljus och kärlek,

Katarina

www.astro.se

 

 

 

 Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This