Dag 5 på min meditationsutmaning. Under de gångna dagarna har jag mediterat med hjälp av appen Insight Timer, som jag varmt kan rekommendera. På grund av ett tekniskt fel på sajten har jag inte kunnat blogga i helgen som gick, men jag har mediterat och utforskat en app som heter Insight Timer, som jag tycker är helt fantastisk.

App? Japp!

Jag är normalt sett ingen förespråkare av att ha mobiltelefonen som ständig följeslagare. Jag tror att vi alla skulle må bra av att lägga undan telefonen lite oftare. Men ibland kan den verkligen vara ett fantastiskt verktyg – och så är fallet när det gäller min meditationsutmaning. Min vän Sue från England tipsade mig om appen Insight Timer för ett par månader sedan. Hon var helt lyrisk och nu förstår jag varför.

Meditationer för alla

I Insight Timer finns tusentals meditationer att välja på. Du kan välja mellan olika språk (de flesta meditationer är på engelska, men det finns även ett antal på svenska) och olika längd. Du kan också bara lyssna till rofylld musik eller ljud av vatten/natur, och ställa in tiden för hur länge du vill meditera. Du kan också se hur många i världen som mediterar med appen – och vilka meditationer de använder sig av. Om du vill kan du betygsätta mediationerna och “connecta” med vänner.

Tacksamhet – så kraftfullt

“Gratitude Meditation” (bilden överst) är redan en klar favorit i Insight Timer. Den är bara 9 minuter lång, men fyller mig med en sådan varm känsla. Den påminner mig om hur mycket jag har att vara tacksam för, varje dag. Tacksamhet är en väldigt kraftfull känsla som berör mig på djupet. Jag har också suttit och bara lyssnat till rofylld pianomusik och fokuserat på min andning. I bilden nedan har jag ställt in tiden på 5 minuter.

Appen Insight Timer för meditation

Meditation – en gåva till mig själv

Dag 5 i dag alltså. 95 kvar. : ) Hittills känns meditationen så rätt och bra. Att avsätta den här tiden känns verkligen som en gåva till mig själv. Jag har inte riktigt hittat en rutin kring tid på dygnet, men det ger sig. Dagarna ser ju olika ut, ibland funkar det direkt på morgonen, ibland inte. Hur gör du?

Dela gärna med dig i kommentarsfältet eller på Instagram med hashtaggen #meditationsutmaningen. Om du är ny läsare och undrar vad detta handlar om kan du läsa om meditationsutmaningen här. Och om du också gör en meditationsutmaning och vill vara med med namn på bloggen, klickar du här. Har du inte börjat ännu är det inte för sent – du börjar när det passar dig!

Varma hälsningar,

Charlotte

www.spirautveckling.se
charlotte@spirautveckling.se
www.facebook.com/spirautveckling
www.instagram.com/spirautveckling.se


>>Nästa inlägg “Meditationen som uteblev”
<<Föregående inlägg “Dag 2 av 100”                 Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This