Dag 46 av 100 på meditationsutmaningen. Valborg i dag – och dags för vackra eldar. Jag älskar eldens kraft. För mig är det en symbol för att släppa taget om det gamla och omfamna det nya.

Du har eldens kraft

Elementet eld brukar förknippas med intuition, mod, energi och kraft. Jag älskar eldar – och således även Valborg, just av denna anledning. Jag tycker att det är nästan lite magiskt att stå där och blicka in i elden. För mig är det en symbol för det gamla, som jag inte behöver längre, som brinner upp, och det nya som är på väg in.

Studentsångarna i Lund 1 maj

Imorgon den 1 maj är en annan magisk dag för mig som symboliserar bort med det gamla och välkomnandet av det nya. Då sjunger Lunds Studentsångare in våren på Universitetstrappan i Lund, och självklart är jag där och lyssnar. Jag växte upp i Lund och var alltid där med mina föräldrar när jag var liten, så det är en betydelsefull dag för mig även av den anledningen. (Du som inte kan komma kan se livesändningen kl. 18.00 i SVT)

Vackert med Snatam Kaur

I veckan som gått har jag inte hunnit blogga, men jag har mediterat en stund varje dag. Jag har lyssnat till Snatam Kaurs vackra röst och musik, och särskilt låten/mantrat “Ong Namo” som på ett ungefär betyder “Jag kallar på och öppnar mig inför den oändliga universella visdom och kreativa medvetenhet som jag har djupt inom mig själv och som nu ska leda mig från mörker till ljus, från okunnighet till insikt” (översättning tagen från Andrummet Värmdö). Här är en 13 minuter lång video på Youtube med Snatam Kaur, som jag varmt rekommenderar dig att lyssna till samtidigt som du mediterar/andas lugnt och medvetet:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=c1XCS0g6J4A[/embedyt]

 

Texten finns också i en av kommentarerna till Youtube-videon. Den är så vacker:

The rain is pouring down
Like all the souls you sent here
Coming to this earth
To find healing

Mother earth takes in the rain
Like your heart takes my voice
Let us free eachother
With our prayers, with our voice

Vad låter du brinna upp i elden i dag?
Vad vill du släppa taget om?
Vad är du redo att välkomna in i ditt liv?

Önskar dig en riktigt fin Valborgsmässoafton!

Varma hälsningar,

Charlotte

www.spirautveckling.se
www.facebook.com/spirautveckling
www.instagram.com/spirautveckling.se

PS. Om du är ny läsare och undrar vad detta handlar om kan du läsa om meditationsutmaningen här. Och om du också gör en meditationsutmaning och vill vara med med namn på bloggen, klickar du här. Har du inte börjat ännu är det inte för sent – du börjar när det passar dig! Hör gärna av dig här eller på Instagram under hashtaggen #meditationsutmaningen.

>>Nästa inlägg “Dag 50 av 100 – Halvvägs”
<<Föregående inlägg “Dag 37 av 100 – vi ses i ‘etern’!”Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This