Dag 36 av 100 på meditationsutmaningen. På bilden jag och min älskade lillasyster Ingrid. I dag när jag mediterar tänker jag på självkärlek, hur viktigt det är att ta hand om sitt “inre barn” och se sitt eget ljus, och hur svårt just detta är ibland.

“Alla har vi varit barn …”

…. och hjälplösa nångång, som Uno Svenningsson sjunger. Vi har alla formats av vår uppväxt och blivit dem vi är, med våra styrkor och våra “brister”. Egentligen har vi inte så många brister, men vi tror lätt det om vårt “inre barn” inte har fått möjlighet att läka de sår som uppstod när vi var små. Hos många av oss finns det så mycket självtvivel, en sorts negativ “bandspelare” i huvudet som pekar på allt dåligt vi gör, på allt vi kunde gjort bättre, på hur andra minsann klarar av saker, men inte jag. Vi försöker omedvetet kompensera för dessa “brister” på olika sätt, för att få bekräftelse på att vi duger, på att vi har rätt att finnas här.

Meditation är kärlek

När jag nu har mediterat en stund varje dag i 36 dagar (nästan), känner jag verkligen hur meditation är självkärlek. Det är som om jag tar hand om mig själv när jag mediterar. Det känns som om jag låter den där lilla flickan, som bor i mig, få komma fram som den hon är. Det är en fin känsla, som jag har svårt att förklara på annat sätt. Att rusa genom livet, att ständigt stirra in i mobilen, att stupa i säng av mental trötthet, är inte att ta hand om sig själv. Jag har arbetat mycket med detta under åren, att lära mig att ta hand om mig själv.

Mantran lugnar kropp och sinne

För tillfället har jag fastat för mantran, som man använder inom kundaliniyoga. De hjälper mig att koppla bort tankarna, gör mig lugn och känns så bra i kroppen. På Instagram (där jag heter spirautveckling.se) under hastaggen #meditatonsutmaningen tipsade jag häromdagen om meditationen SA TA NA MA med en liten kort film. Den har jag gjort i morse till låten med samma titel av Mirabai Ceiba som finns i min Spotify-lista. Ibland nynnar jag till den också när jag promenerar. (För den som vill veta mer: Här är en länk till den framstående yoga- och meditationsläraren Göran Bolls blogg, där han förklarar SA TA NA MA-meditationen och dess välgörande effekter.)

Brum brum!

I dag har det också blivit meditation till mantrat HUMEE HUM BRAHM HUM (Inte riktigt brum brum, men nästan. : ) som var nytt för mig och som handlar just om att älska sig själv. Här är dagens video där en klok man i turban förklarar och guidar dig genom den här enkla meditationen (11 min): https://www.youtube.com/watch?v=pQKKWeayXMs

Anki Ljungmark, på Instagram designbyanki, skriver att hon tycker om mantrat OM MANI PADME HUM, “som betyder ungefär När hjärtat och sinnet är i balans, då är allt möjligt”. Här är en länk till ett youtubeklipp med detta mantra av Deva Premal, som för övrigt kommer och uppträder på Malmö Live i höst). Använder du dig av mantran? Dela gärna med dig av din upplevelse här eller på Instagram.

Önskar dig en fin och kärleksfull torsdag!

Varma hälsningar,
Charlotte

www.spirautveckling.se
www.facebook.com/spirautveckling
www.instagram.com/spirautveckling.se

>>Nästa inlägg “Dag 37 av 100 – vi ses i “etern”!”
<<Föregående inlägg “Dag 30 av 100 – synar mig själv”                 Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This