Dag 17 av 100 på meditationsutmaningen i dag lördag 1 april. Jag kunde inte sova, så jag gick upp tidigt och mediterade genom att stå som ett träd. 

Jag älskar Baobabträd, som också kallas för “Livets träd”. Därför en bild på dessa majestätiska varelser. Det var kanske inte riktigt så här jag själv kände mig när jag nu på morgonen provade meditationen “Stå som ett träd” (22 min), av Björn Natthiko Lindeblad, men det var utmanande på ett skönt sätt och jag kommer definitivt att göra om det.

Björn Natthiko Lindeblad

Björn Natthiko Lindeblad beskrivs som “föreläsaren och meditationsläraren som i unga år bytte en karriär som finansvalp mot ett liv som buddhistisk skogsmunk i Thailand”. Efter 16 år som munk i Thailand återvände han hem till Sverige och “ett liv i byxor”, som han själv skriver på sin hemsida. År 2012 var han sommarvärd i Sveriges Radio och hans sommarprat fick mycket uppmärksamhet. En av många intervjuer som gjordes med honom är denna av Laila Bagge i TV4 Nyhetsmorgon – se den här (15 min). Den är så bra – och trollband mig helt.

“Stå som ett träd”

När jag vaknade vid 06.00 i morse pigg som en lärka (vilket inte brukar ske, kan tilläggas), gick jag ner till datorn och sökte på Björn Natthiko Lindeblad i Spotify och hittade meditationen “Stå som ett träd” som jag nu gjort (har lagt till den i min Spotify-lista “Meditationsutmaningen”). Björn nämner i början den “akuta rastlösheten” som kan infinna sig. Vi är ju så vana att göra något eller plocka upp mobilen så fort vi blir uttråkade. Men han betonar värdet i att stå kvar. Att känna de subtila energierna, livsenergin, röra sig i kroppen. Att lyssna till fotsulorna, händerna … Att vara i kontakt med sin kropp gör oss “lite friskare, lite mer ödmjuka, lite mer lyssnande, lite mer känslomässigt stabila och lite mindre benägna att tro på allt vi tänker …”, säger han.

Utmaningar är bra!

Jag är glad att jag startade min dag på detta vis; med att känna in min kropp och bara andas. Jag tar nog ofta min kropp för given och den är nog också oftare “en upplevelse i spegeln”, som han säger, än en upplevelse inifrån. Det vill jag ändra på. Det var lite utmanande att stå rakt upp och ner i 22 minuter. Men jag tror att utmaningar är bra! Jag gör inte den här meditationsutmaningen för att bara vara bekväm. Jag utmanar mig själv för att göra annorlunda än jag brukar; för att växa, för att känna inåt, för att vara i min egen närvaro och kropp mer.

Nu ska jag göra “Gratitude Meditation” i appen Insight Timer, och sedan möta denna lördag. Önskar er alla en fin första april!

Charlotte

www.spirautveckling.se
www.facebook.com/spirautveckling
www.instagram.com/spirautveckling.se

PS. Hur går det för dig i din meditationsutmaning? Berätta gärna här i kommentarsfältet, eller på Instagram under hashtaggen #meditationsutmaningen. Om du är ny läsare och undrar vad detta handlar om kan du läsa om meditationsutmaningen här. Och om du också gör en meditationsutmaning och vill vara med med namn på bloggen, klickar du här. Har du inte börjat ännu är det inte för sent – du börjar när det passar dig!

>>Nästa inlägg “Dag 20 av 100 – blunda, stanna upp”
<<Föregående inlägg “Dag 16 av 100 – videohälsning”

 

 

 Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This