Meditationsutmaningens första dag är snart till ända. Jag mediterade hemma på mitt kontor i morse i 30 minuter. Det kändes bra. Och ovant. Jag vill meditera på morgonen för att få en bra start på dagen, men kanske blir det så att jag även mediterar mitt på dagen och/eller på kvällen framöver. Jag får se hur det känns …

Mobilfri morgon + promenad

Vanligtvis tar jag upp mobilen nästan det första jag gör på morgonen, och kan lätt fastna i mejl och börja “jobba” innan jag stigit upp. Inte bra, jag vet … I dag lät jag medvetet mobilen vara tills efter min meditationsstund. Jag gick också en kort promenad i morse innan meditationen för att “vakna”. Att gå från sömndrucket tillstånd till att sätta sig och meditera är ingen höjdare för mig. Jag satt på en liten kudde för att underlätta för ryggen och hade hörlurar.

Kundalinimantra och andning

Jag lyssnade på Aad Guray av Deva Premal, som jag tycker mycket om (har lagt den i min Spotifylista “Meditationsutmaningen” som du hittar här). Jag har gjort lite kundaliniyoga tidigare och min fantastiska yogalärare i Lund, Lóa Ingvarsdottir, introducerade mig för denna musik. Det är uråldiga stavelser/mantran på t ex Sanskrit som sägs ha en mycket positiv effekt på medvetandet och kroppen. Jag satt sedan och bara andades medvetet. Djupa andetag. Det kändes som om det behövdes. Det har varit mycket i mitt liv den senaste tiden, och en hel del stress, och jag känner själv att jag andas för ytligt.

Snödropparna blommar

Jag känner mig uppriktigt glad över att jag tog mig tid att faktiskt göra det här på morgonen. Och jag känner mig glad för alla hejarop här på bloggen, på Instagram och Facebook. Kul att så många vill utmana sig i 100 dagar! Bilden på snödropparna tog jag i dag här hemma i Glumslövs backar. Våren är verkligen på väg. Det växer ute – och det växer inne. Jag känner mig verkligen taggad och spänd på de kommande 99 dagarna!

Om du är ny läsare och undrar vad detta handlar om kan du läsa mer här. Och om du också gör en meditationsutmaning och vill vara med med namn på bloggen, klickar du här. Jag hoppas att vi hörs!

Imorgon: dag 2!

Varma hälsningar,
Charlotte

www.spirautveckling.se
www.facebook.com/spirautveckling
www.instagram.com/spirautveckling.se

>>Nästa inlägg “Dag 2 av 100”
<<Föregående inlägg “Nu är vi igång!”Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This