De närmaste dagarna sker en hel del förändringar i zodiaken. Mars lämnar Tvillingarnas stjärntecken idag och går in i Kräftans stjärntecken. På tisdag den 6 juni lämnar Venus Väduren och går in i sitt eget stjärntecken Oxen, där Venus trivs väldigt bra. Merkurius lämnar Oxens stjärntecken och går in i Tvillingarna, där Merkurius trivs allra bäst. Som jag nämnt tidigare, vänder Jupiter direkt den 9:e juni, vilket blir en välkommen förändring. Med andra ord, vi har en väldigt positiv vecka framför oss med fyra planeter som går från försvagade tillstånd till att stå i sin egen kraft!

När en planet står “i sitt eget stjärntecken” får den kraft att “vara sig själv”, dvs. dess manifestation kommer till uttryck på ett naturligt sätt. Det är ungefär som när man kommer hem från en krävande resa och kan pusta ut i sin egen trivsamma hemmiljö. Det är en skön känsla att vara hemma, ligga i soffan och återhämta krafter. Det är avkopplande, helande och uppbyggande. På samma sätt trivs planeterna “hemma” och kan då uttrycka dess energi på ett sätt som ligger helt i enlighet med deras natur. Merkurius blir social och pratglad i Tvillingarna. Nu är en bra period för att söka kontakt och utbyta tankar och idéer, resa, skriva, förhandla, skriva kontrakt och syssla med allt som har med kommunikation och papper att göra.

Temat handlar om relationer de närmaste veckorna. Venus visar sin mer sensuella sida i Oxen. En stark längtan att skapa trygghet, leva gott och njuta av livets goda kan växa fram. Venus i Oxen bidrar till utvecklandet av kärleksfulla och stabila relationer. Bra period för allt som har med naturen, kreativitet, skönhet och konst att göra. Venus och Mars dansar en kosmisk dans som tar fram möjligheter för närhet, känslomässig förståelse och kärleksfulla möten.

Mars får styrka genom triplicitet i Kräftans tecken, vilket innebär att Mars kommer till uttryck på ett lite blandat sätt. Mars är både stark och svag i Kräftan. Detta grundar sig i att Mars är hetlevrad och passionerad av naturen, Kräftan är känslomässig och lynnig. Kombinationen kan spåra ur i känslomässigt impulsiva handlingar som skapar problem i nära relationer. Samtidigt kan handlingskraften (Mars) stimuleras genom känslomässig motivation. Vi får betydligt mer kraft till förfogande när det finns känslomässig motivation bakom våra initiativ.

Jupiters rörelse framåt i Vågen lär oss en läxa om relationer. Vi kan hamna i situationer där vi måste väga hur vi förhåller oss i relationer till andra. Nu blir det viktigt att kommunicera ärligt utan att ta ställning för eller emot trots att det kan finnas olikheter och annorlunda värderingar med i ekvationen. Jupiter ger möjligheter för positiv utveckling. Vi kan växa i relationer. Se likheter och gemensamma nämnare. Samtidigt måste vi vara försiktiga där det finns potentiella konflikter. Eftersom Mars och Jupiter står i en konflikt till varandra (Kräftan och Vågen har olika element som är oförenliga), finns det risk att konflikter uppstår i relationer. Kräftan kan ha en tendens till passivt aggressivt beteende, så var medveten om risken för dubbelspel och bedrägeri. Väg dina ord och dina beslut med omsorg.

Ha en magisk vecka!

Ljus och kärlek,

Katarina

www.astro.se

 Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This