Merkurius har just vänt retrograd och kommer de närmaste veckorna att gå i konjunktion med Solen. Merkurius går retrograd tre veckor, vilket är en bra tid för gå tillbaka, se över projekt och binda samman lösa trådar. Ofta innebär Merkurius retrograd ett visst motstånd vilket kräver större anpassning vad gäller kommunikation. Tekniska problem kan uppstå och det kan ske förseningar på resor. Ligg lågt i kommunikationen med andra, och räkna med missförstånd och komplikationer. Eftersom Merkurius befinner sig i Vädurens stjärntecken, som styrs av Mars, så är risken stor för impulsiva, förhastade uttalanden som kan skapa konflikt.

Den senaste tiden har varit kantad av utmaningar, speciellt i samband med relationer, jobb och karriär. Du kanske har upplevt provokation kring teamwork och haft problem med att balansera dina egna önskningar med andra personer eller gruppens önskningar. Resultatet kan vara besvikelser, starka spänningar och maktkamper på grund av individers starka vilja, personliga stil och unika erfarenheter. För att skapa bättre energi krävs samarbete. Speciellt om du vill se framgångsrika resultat. Lägg egot på hyllan och praktisera takt och ton. Håll en ödmjuk inställning. Du behöver inte få rätt i allting! Nu är gemensamma mål viktigare för bättre resultat längre fram. Om du väljer att driva på din egen vilja i motsats till gruppens inriktning, kan du förvänta dig hårda bandage, benhårt motstånd och eventuellt uteslutning.

Eftersom Merkurius nu rör sig under Solens strålar och går närmare Solen mot en konjunktion en vecka framåt, kan mycket av kommunikationen ske bakom kulisserna. Du kanske också väljer att behålla dina egna tankar för dig själv och bara ventilera tillsammans med personer du litar 100 procent på.

Mars står i Stenbocken, vilket är bra placering, men Mars går i konjunktion till Saturnus den närmaste veckan och står i exakt konjunktion den 2:a april. Du kanske måste lägga på ett extra kol och anpassa dig till situationer som känns krävande. Om du håller dig till reglerna och följer det som förväntas av dig, kan du bli sedd och få uppmärksamhet. Balansera din energi och undvik att bränna ut dig. Din styrka testas nu, och det kan vara på flera olika nivåer.

Venus går in i Oxens stjärntecken den 31:a mars, vilket ger positiva möjligheter för bättre stabilitet och harmoni i relationer. Möjligheter kan komma som ger nya inkomstmöjligheter.

Ta ett djupt andetag och ett steg i taget den närmaste veckan. Träd varsamt i relationer och tänk samarbete framför allt.

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

 

 

 

 Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This