Om du går och grubblar över förändring är läget helt rätt att skapa något nytt. Ta möjligheter som kommer nu och våga ta ett steg ut i det okända. Mars lämnade Väduren på alla hjärtans dag och gick in i Oxens tecken. Oxen som är styrd av Venus har ett betydligt lugnare tempo än Vädurens eldiga natur. De senaste veckorna kan ha varit präglade av avslut och kanske en hel del stress med tanke på Mars och Uranus konjunktionen som har varit aktiv de senaste dagarna. Har något förändrats som kommer att påverka din framtid på något sätt? Uranus följer efter planeten Mars och går in i Oxen den 6:e mars. Det blir ett skift. Det blir nymåne i Fiskarna samma dag. Planera för nystart. 

Bra period för all slags kommunikation. Finslipa detaljerna i dina presentationer och nätverka med organisationer som kan öppna nya dörrar till fortsatt utveckling. Sätt ditt eget välbefinnande främst och gör förändringar som hjälper dig att må bättre.

Flera planeter står nu i jord och vatten tecken. De element som är introspektiva. Fokusera mer på ditt inre landskap och kom i kontakt med dina känslor. Ta hand om kroppen och se över dina rutiner. Kan du förändra något som kan befrämja din hälsa? Energierna passar för inåtskådande. Analysera och utforska din inre värld. Det kan vara läge att dra ner på tempot och lägga in en lägre växel ett tag. Jordelementet är verklighetsförankrat, materiellt och inriktat på praktiska angelägenheter. Jordpräglade individer är intresserade av stabila, förutsägbara, säkra och pålitliga händelseförlopp. De föredrar en stabil utveckling framför snabba och oregelbundna händelseförlopp. Med många planeter i jordtecken passar det att skapa trygghet, stadga och stabilitet. Men det finns en baksida och den är tröghet, inflexibilitet och orörlighet. Saker och ting kan ha en så långsam utveckling att ingenting rör sig framåt. Med andra ord, så krävs en ansträngning för att saker och ting ska ske.

Solen rör sig mot Fiskarnas tecken, och vi kommer att ha Solen, Merkurius och Neptunus i Fiskarnas tecken under den närmaste månaden. Blanda vatten och jord och du har en geggig lera. Men i denna gegga kan frön sås och växa till något produktivt och fantastiskt. Vattnets element är instabilt och formbart. Vattenpräglade individer föredrar att anta former som skapas av andra personer. I detta avseende är de osjälvständiga och lättpåverkade. Eftersom de kan vara osäkra i sig själva, kan vattentecken söka upp någon eller något att reflekteras i eller härma. Vatten insuper och absorberar lätt intryck. De kan därför leva sig in i andra människor och situationer. De hyser stor medkänsla och är känslofulla. Vatten leds av känslostämningar, instinkter och intuition. De har ofta svårt med kommunikation och att meddela sig på ett rationellt sätt. Detta beror delvis på att de är  instämda på de osynliga underströmningar i allt som försiggår omkring dem. De lever mer i det inre. Deras känslighet gör att de lätt blir störda när de överväldigas av omvärldens framfart.

Med Merkurius i Fiskarna tillsammans med Neptunus får vi räkna med att det kan bli problem i kommunikationen mellan personer och med omvärlden. Räkna med oklarheter och missförstånd. Samtidigt kan du få djupa andliga insikter som expanderar din inre värld. Satsa på att utveckla din intuition och var “tuned in” på de finare underliggande strömningarna, så kan du plocka upp vad som verkligen pågår på en djupare nivå. Våga lita på det du känner och jobba på i det dolda för att komma framåt med dina projekt. Jord och vatten är en kreativ kombination. Skapa harmoniskt flöde!

Ljus och glädje,

www.astro.se

 



Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This