Börja ditt nya liv nu!

Många går och väntar på att en förändring ska ske som mirakulöst ska skapa det liv de drömmer om. Men istället för att vänta in den rätta tidpunkten, satsa på att skapa förändringen själv. Klargör vad som behöver förändras i ditt liv. Rensa bort det som skapar stress eller inte fungerar, och visualisera hur du vill att ditt liv ska se ut. Börja sen gradvis forma din dag. Gör små justeringar i schemat och lägg till aktiviteter som du vill utveckla. Bli kapten över ditt eget skepp!

Jupiter har gått in i Skorpionen. Det är intressant hur nästan på dagen då Jupiter bytte tecken från Vågen till Skorpionen, första skrällen inom TV och filmbranschen om sexuella trakasserier fyllde nyhetsvärlden. Kända personer har blivit utpekade och kvinnor träder fram och vittnar. Jupiter är den planet som symboliserar samhällets moraliska och filosofiska principer. Jupiter lyfter fram expansiva händelseförlopp och vi får ta del av situationer som blir till något stort och vittomfattande. När Jupiter går igenom skorpionen handlar det om sex, självbevarelsedrift, starka känslor och dignitet. Vi kan förvänta oss många debatter, åsikter, ramaskri, som leder till förändringar i vårt synsätt angående maktbalans och förhållningssätt till varandra. Sex kan få ett nytt ansikte i samhället. Pornografiska industrin kan också bli ett område som exploderar på ett eller annat sätt.

När det gäller stjärntecknet Skorpionen, så är det ett djupt och känsligt vattentecken som traditionellt tillägnades planeten Mars som härskande planet. Den moderna astrologin har ändrat det och tillägnat Pluto till Skorpionen. Mars är dock den planet som förknippas med sexualitet och erövring. Skorpionen är ett intensivt, passionerat, lidelsefullt och starkt känslomässigt stjärntecken som engagerar sig helhjärtat i det som fångar deras intresse. Skorpionen anses ha stark sexdrift, är sensuella, har magnetiska dragningskraft som lätt attraherar andra personer. Styrd av Mars, i ett fast vattentecken, ger dem starka och djupa känsloreaktioner. Skorpioner är mycket lojala till personer som vunnit deras hjärta. De har stark medkänsla, ett djupt och rikt känsloliv, är lättsårade, intuitiva, skärpta och analyserande, ofta skickliga och oberoende (när de blivit självständiga. Vattentecken har annars en tendens att vara klängiga och beroende av andras stöd).

Skorpioner är outgrundliga, hemlighetsfulla och visar inte sina innersta känslor. Ett sårbart inre kan skyddas av en tuff och hård yta. De kan vara tystlåtna, men ge intryck av styrka och kompetens. De gillar ofta att spendera tid i ensamhet. Skorpionens ”giftgadd” symboliserar deras förmåga att se andras svagheter. De har intresse för att lösa mysterier och passar inom yrken som innefattar psykologi, forskning, rättsvetenskap, läkarvetenskap, detektivarbete eller annat arbete som kräver koncentration och utforskning. Skorpioner måste vara känslomässigt engagerade i sitt arbete för att trivas och ta sina uppgifter på allvar. De fungerar bäst när de handskas med livets krassa verklighet, realiteter och fakta. Arbetet måste ha mening och inte bara handla om trivialiteter.

Skorpioner genomgår en slags transformationsprocess under livets gång. De har en drift att höja sig över sin lägre natur, och går från ”insekt” till ”örn”, dvs från att leva i det dolda och mörka, till insikt och transcendens med perspektiv och distans på tillvaron.

Mars byter tecken från Jungfrun till Vågen den 23:e. Solen går in i Skorpionen samma dag. Både Merkurius och Jupiter står i Skorpionen, så inom kort kommer vi att ha ett stellium (flera planeter) i Skorpionens tecken. Djupdyk i känslor, upptäck ny mening, passion och forma ditt liv mer i enlighet med dina innersta behov och önskningar.

Lev i kärlek,

Katarina

www.astro.se

 

 

 

 Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This