Månen lyser starkt på himlavalvet i natten. Det är fullmåne i Vattumannens tecken. Det är en partiell månförmörkelse och Solen står i Lejonet tillsammans med Mars. Denna Sol/Mars kombination höjer temperaturen. Det finns risk för gräl och konflikter, separationer och avsked. Solen och Mars kan också inspirera till skaparkraft och driftighet. Rikta in dig på att nå dina mål och var fokuserad. Kan dock vara läge att ligga lite lågt och inte ta risker. Nu handlar det om att skapa balans mellan egna kreativa intressen och självförverkligande, kontra det som är bäst för gruppen. Upprätthåll team anda! Månen i Vattumannen är intuitiv, öppen, sällskaplig, vidsynt och sympatisk. Vattumannen är dragen till det som är annorlunda, originellt, excentriskt, mystiskt och gärna ockult.

Som jag berättade i min förra blogg förlorade jag en av mina kära hästar för två veckor sedan, då nymånen stod tillsammans med Mars. Min häst Rorschach (Rori), råkade ut för en olycka och var tvungen att avlivas. Rori hade ett komplicerat horoskop. Uranus stod på fixstjärnan Sheat (skit!) 90 från noderna i hans radix horoskop, och i vår komposit låg Uranus smack på sjunde husspetsen (the portal of death – döds porten). Jag oroade mig för den där Uranus placeringen, eftersom den indikerade plötslig olycka och oväntade förändrade omständigheter. Pluto var i konjunktion med Ascendenten i radix, vilket ofta är en indikation på allvarliga hälsoproblem. Han hade skada efter skada och kroniska problem.

Horoskopet ljuger aldrig, men vi astrologer kanske inte alltid har insikt eller förmåga att tolka korrekt. Det är alltid lätt att tolka i efterhand.

När en planet ligger nära en vinkel blir den extra stark och framträdande. Uranus nära en vinkel kan indikera att man är olycksbenägen, ofta på grund av förhastande eller impulsivt beteende. Speciellt om Mars står med i ekvationen. Mars och Uranus kallas för ”operationsaxeln” och är ofta en kombination man ser i horoskopet i samband med en operation. Uranus, Neptunus och Pluto anses ha mer ”negativt” inflytande än positivt generellt sett. Men visst finns det en positiv och utvecklande sida hos dessa planeter också. Men när de står i hård vinkel till planeter i födelsehoroskopet, eller i transit, är dess inflytande oftast mer komplicerat än positivt.

Rori och jag hade Venus i första huset i komposit horoskopet, vilket beskriver ”ett kärleksfullt förhållande”. Venus symboliserar dragningskraften mellan personer. Jag kände naturlig affinitet för Rori och blev alltid glad när jag såg honom.

Komposit horoskopet är en kombination av mittpunkter mellan två eller flera horoskop och beskriver ”relationen” mellan de personer vars horoskop man kombinerar. När Venus har starkt inflytande, uppstår naturlig attraktion. Gynnsamma planeter (som Venus och Jupiter) i första huset i komposit horoskopet är oftast en positiv indikation på ett harmoniskt förhållande.

Jupiter har nu lämnat kvadraturen till Pluto, ”the weedwacker”. Denna kombination symboliserar maktsträvan, fanatism, slöseri och utnyttjande. Eftersom det varit en ”hård” aspekt (90 grader) mellan Jupiter och Pluto har vi sett en mer hänsynslös sida av Pluto, vilket indikerar förluster och konflikter. Jupiter och Pluto kombinationer syns ofta i mycket framgångsrika och förmögna personers horoskop. Jupiter och Pluto möts igen i november 2020.

Vi har en total solförmörkelse framför oss, den 21:a augusti. Eklipser handlar om att ömsa skinn, att lämna bakom och att gå i ny riktning. Räkna med förändringar som skapar nya omständigheter.

Venus står gynnsamt placerad i Kräftans tecken och går i harmonisk aspekt till Merkurius i Jungfrun de närmaste dagarna. Passa på och ägna dig åt kreativa aktiviteter som skänker inre balans och harmoni. Knyt förbindelser och prata kärlek. Merkurius vänder retrograd den 12:e. Då blir det läge att ”gå tillbaka” och se över detaljer och arbeten som behöver fixas till. Det uppstår lätt missförstånd, förseningar på resor och tekniska problem med Merkurius retrograd. Merkurius förlorar en del av sin styrka när den går retrograd, men är dock starkt placerad i Jungfrun. Om du är född mer Merkurius retrograd, är detta en naturlig position för dig och du blir inte lika drabbad.

Månen lämnar Vattumannen den 8:e, och går in i Fiskarnas tecken runt midnatt den 9:e för att stanna till soluppgången den 11:e augusti, då Månen går in i Väduren. Passa på och ta det lugnare med Månen i Fiskarna. Bra dagar för att drömma och reflektera över ditt inre landskap. Dra ner på tempot och satsa på lugna, kreativa aktiviteter som är meditativa och inspirerande. Låt dig inte utnyttjas eller fösas runt. Var medveten om att sätta gränser när det behövs.

Må bra och ta vara på de små stunderna.

Katarina

www.astro.se

 

 

 

 

 Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This