Solen har passerat höstdagjämningspunkten och Solen står nu i Vågens stjärntecken. Vågens härskare är kärleksgudinnan Venus som sprider skönhet och balans i naturen. Dag och natt är lika långa.  Venus inflytande speglas i Vågens behov av harmoni och gemenskapskänsla. Förbindelser med andra människor spelar en viktig roll i Vågens liv. Månadens tema handlar om dina relationer.

Merkurius, Venus och Mars står fortfarande i Jungfruns tecken. Projekt och arbete kan ta upp mycket av din tid. Merkurius och Mars har passerat oppositionen till Neptunus, vilket förhoppningsvis skapar klarhet och tillgång till ökad energi. Du kanske upplevt ett visst kaos den senaste tiden med missförstånd och motstånd. Det kan ha varit mer ansträngande att driva igenom saker och ting. Om du har oavslutade projekt eller arbete som hänger över dig, bör det bli lättare att komma iordning nu.

Venus står i opposition till Neptunus den 29:e September. Det kan uppstå situationer som gör dig känslig i kärlekslivet. Du kan drömma om och längta efter kärlek, men ha svårt för att förverkliga dina önskningar och ideal. Bra dag den 29:e för konst, skönhet och umgänge med andligt innehåll.

Venus närmar sig Mars, och går i konjunktion med Mars den 5:e oktober. Det kan handla mer om kärlek och relationer dagarna runt den 5.e. Din kreativitet kan få ett lyft, och du kan bli inspirerad till livliga uttryck för det som du känner dig entusiastisk för.

Jupiter går i opposition till Uranus denna veckan för sista gången i denna cykel. Första gången de stod i opposition var i december 2016, andra gången i mars 2017, och nu för tredje och sista gången står de i exakt opposition den 28.e september. Jupiter och Uranus är en energi som kommer med positiv förändring. Ödet kan plötsligt ta en ny vändning. Kanske många positiva förändringar har skett i ditt liv det senaste året? Har det varit en snabb och händelserik utveckling?  I en opposition ”ser” planeterna varandra, dvs. de är medvetna om varandras närvaro. Jupiter är en kunskapstörstande planet och i kombination med Uranus kan många nya insikter komma. Starka spänningar kan frigöras. Ditt behov av frihet och oberoende kan ökas avsevärt. Du kan stå fast vid egna principer, kanske mer av oppositionslust än övertygelse. Se upp med överdrifter och impulsiva tendenser. Jupiter går in i Skorpionen den 10:e oktober och stannar där ett år framåt. Det skapar ett skift som berikar med ett djupare känslomässigt innehåll.
Pluto vänder direkt den 28:e efter en sex månaders lång retrograd period. Starka undermedvetna krafter som varit påtagliga på insidan kan nu göra sig mer gällande på utsidan. Djupgående förändringar kan ske i samband med din karriär. Gamla strukturer kan brytas ner och nya byggas. Stå i din kraft och jobba på att sätta gränser.

Ljus och kärlek, Katarina

www.astro.se

 

 

 

 

 

 Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This