Solen har gått in i Stenbocken och vi går mot ljusare tider. Symboliken kring vintersolståndet, när solen står som lägst och har sin minsta deklination, är också när jorden lutar som mest bort från Solen. Vintersolståndet som sammanfaller med Solens inträde i Stenbocken är årets kortaste dag. Det är en dag då vi hyllar mörkret som symboliserar livet i det inre. Vi finner ljuset inombords. Inom olika traditioner firas vintersolståndet som en hyllning till ljusets återkomst. Visserligen går vi mot längre dagar, men största delen av dygnet är fortfarande i mörker, vilket ger oss tillfälle att fokusera på vårt inre landskap Det är en tid för inre reflektion och inre visualisering. Res i ditt inre och upptäck nya områden att bli medveten om och utveckla.

Det var vackra juldagar med fullmånen som lyste upp i natten. Magiskt! Samtidigt är energierna just nu inte helt friktionsfria. Vi befinner oss i en period då flera planeter stor i stenbockens stjärntecken tillsammans med den södra noden. Vad behöver vi bli medvetna om i det inre som vi kan släppa taget om för att gå vidare i en riktning som passar bättre in på vår utveckling och tillväxt?  Solen går mot Saturnus i konjunktion den 1:a januari, vilket blir en dag att testa vår verklighetsförankring och de strukturer vi bygger våra vardagsliv på.

Solen i Stenbocken handlar om att fokusera på arbete och driva igenom projekt som kräver ansvar och självdisciplin. Saturnus är nyckeln till stabilitet och framgång. När vi tar ansvar för våra liv och lever upp till de krav och förväntningar som ligger till grund för vår självständighet kan vi börja skörda positiva resultat.

Saturnus står i Stenbocken de närmaste två åren, vilket är en bra placering om du är öppen för att axla ansvar och göra allvar av din framtidsvision. Men det handlar om självdisciplin, självkontroll, att kämpa sig genom motstånd och ta ansvar för det vi skapar. Det finns inga genvägar med Saturnus, och om du förväntar dig att andra ska göra ditt jobb, kan du glömma det. Det handlar om att ta ansvar för det som är ditt och göra ditt jobb om du vill se resultat. Stenbockar lyckas därför de lägger ner tid och energi på att göra jobbet. De väljer arbete före nöjen och därför kan de ha en tendens att isolera sig. Framgång kräver hårt arbete.

Vi har två eklipser tidigt på året. Den 6:e januari är det nymåne och partiel eklips, och den 21:a januari är det superfullmåne i Lejonets tecken och total eklips. Eklipser handlar om att skapa förändringar som är djupgående och genomgripande. Inom vilket område hamnar eklipsen i ditt personliga horoskop? Det området kommer att stå under förändring sex månader framåt.

Den närmaste veckan lämnar Mars Fiskarnas tecken och går in i Väduren på nyårsnatten. Vi bjuder in det nya året med buller och bång! Kanske dock lite dämpat buller och bång, med tanke på att Solen står med Saturnus och Månen står i Skorpionens tecken. Ok, kanske inte så mycket buller och bång, men med Mars i Väduren står planeterna fördelade lite jämnare mellan eld, jord och vatten elementen. Vi saknar planeter i luft tecken några veckor framåt till när Solen går in i Vattumannen. Det är helt enkelt en tid för närvaro och större utrymme på insidan tills vidare.

Njut av sköna dagar i ditt inre!

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

 

 Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This