Jag var på en konferens häromveckan fem dagar för att lära mer om gruppterapi med de ungdomsbrottslingar som jag jobbar med. Det är inte direkt någon på mitt jobb som vet att jag är astrolog, förutom de som sett min CV. I vilket fall, några minuter innan kursen skulle börja kom det in en kvinna i 40-års åldern som satte sig bredvid mig. Läraren ville att vi skulle presentera personen bredvid oss för hela gruppen, så jag och kvinnan, Natalie, började prata om vem vi är och om våra intressen. Jag berättade att jag är intresserad av stjärnhimlen som ett av mina största intressen. “Va! sa Natalie, jag med!”. Det visade sig att Natalie har studerat astrologi i tio år och fokuserat på zodiakens mandala och dess 360 grader. Hennes favorit astrolog är Dane Rudhyar, en av världens främsta esoteriska/andliga/djuppsykologiska författare om astrologi. Bland annat har Rudhyar skrivit en bok om Sabians symboler som beskriver varje grad i zodiaken i detalj från ett själsligt symbol språk. (Dane Rudhyar: An Astrological Mandala: The cycle of transformation and its 360 symbolic phases.”)

Under resten av veckan var vi oskiljaktiga. Det visade sig att Natalie hade ascendenten på samma grad som min Måne, och våra Månar var i en sextil aspekt med varandra, vilket är en harmonisk vinkel planeterna kan befinna sig i. Jag har månen i Kräftan och Natalie Månen i Jungfrun. Kräftan är ett vatten tecken och Jungfrun är ett jordtecken. Vatten och jord harmonierar med varandra. Om du vattnar jorden så kan man så frön som växer till stora plantor. Vi fick känslomässig kontakt direkt. Månen i horoskopet beskriver vårt själsliv, vad vi behöver i vardagen för att må bra känslomässigt. I en relation är det viktigt att det finns känslomässig näring för att det känslomässiga välbefinnandet ska infinna sig. Om två personer i en relation har inkompatibla månplaceringar, blir det svårt att skapa harmonisk balans i vardagen eftersom behoven är så annorlunda. Det är ungefär som att ha helt olika kärleksspråk. Det krävs mer arbete och kompromissande för att två inkompatibla månplaceringar ska fungera väl tillsammans i en nära relation. Lär känna mer om ditt eget (och din partners) måntecken för att må som allra bäst, skapa rätt sinnesstämning och välbefinnande i din värld.

Just nu står Månen i Lejonet och är i sin växande fas och går mot en harmonisk aspekt till Solen i Väduren och till Jupiter i Skytten. Det är en stor trigon i eld tecken, vilket kan frambringa en del entusiasm och dynamisk aktivitet. Venus står stark i Fiskarnas tecken där den är upphöjd, vilket tar fram Venus mjukare sidor. Perfekt för närhet och djupare, själslig kontakt i relationer. Merkurius byter tecken och går från Fiskarna till Väduren den 17:e april. Vi kommer att se en kombination av främst eld och jordtecken på himlavalvet den närmaste veckan, även om Mars och Venus står i vatten respektive luft. Eld och jord kombinationen frambringar en dynamisk energi för produktivitet. Vi kan komma igång och få mycket gjort på kort tid. Lägg energi på det som känns viktigt. Rensa bort allt överflöd och det som inte längre fyller någon väsentlig funktion i ditt liv. Förenkla och förbättra!

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se 

 

 Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This