Jag lyssnade på ett intressant föredrag om 12:e huset häromdagen av Maurice Fernandez, som också skrivit en bok i ämnet. (Neptune, the 12th house and Pisces). Jag rekommenderar hans föredrag och böcker som är mycket insiktsfulla. Om du blir medlem i ISAR (International society for astrological research- https://isarastrology.org) kan du lyssna gratis på en mängd av intressanta föredrag från olika astrologer, både live och från ISARs databas. En bra investering om du är intresserad av att utveckla mer kunskap om astrologi. 

Maurice menar att Fiskarnas arketyp är missförstådd. Vi förenklar ofta betydelsen av stjärntecken och missar den djupare innebörden. Fiskarnas tecken och 12:e huset representerar hur vi är ett med universum och med allt som existerar. Det gränslösa i tillvaron.  

Fiskarna är vidöppna och identifierar sig lätt med omvärldens energier. Eftersom de lätt sammansmälter med omvärldens inflytande, kan de också lätt känna in vad som pågår omkring dem, inom andra och i omgivningen. Fiskarna och starkt Neptunus präglade individer ”blir” det som de känner in. De färgas av omgivningen, är lättpåverkade, men har också den största rikedom av känsloupplevelser. Deras empati och medkänsla är stark. Om någon, människa eller djur, lider, kan de känna samma smärtan lika starkt inom sig. De är högkänsliga och medvetna om andra personers känslomässiga energi. Ibland faller de offer för andras inflytande. Beroende på hur medvetna de är om deras egen känslighet och påverkbart. Fiskarna kan kanske mer än andra stjärntecken påverkas omedvetet. 

Gränserna blir lätt diffusa. Deras intrycks-mottaglighet gör att distinktioner mellan jaget och duet blir oklara och blandas till en enhet. De är anpassningsbara och antar formen av sin omgivning.

Fiskarna lever i sitt inre och har oftast ett rikt och djupt inre liv. Men ofta har de en “vänta och se” attityd som gör dem passiva. 

Fiskarna och Neptunus präglade individer (som har en betonad Neptunus i horoskopet, tex i konjunktion med en vinkel eller i stark aspekt med en personlig planet) lever i känslan av att vara ett med allt omkring. Därför blir andras människors upplevelser deras upplevelser, andras känslor blir lätt deras känslor. Att definiera sin egen individualitet kan ta tid och komma senare i livet. 

Individer som är medvetna om sin högkänslighet kan använda den på ett klarsynt sätt. Fiskar kan vara mediala och uppkopplade på det energimässiga omkring dem. De känner in omgivningen och andra personer.  

Fiskarnas tendens att leva i besvikelse kommer ifrån deras förväntningar på andra personer och på livet. De söker efter universell enhet. De föds in i världen med en öppen och positiv inställning, är ofta omedvetna om negativa krafter, som avundsjuka och illvilligt sinnade personer som kanske inte alltid vill att det ska gå väl. Därför är de naiva, lättlurade godtrogna och kan bli förförda. De förväntar sig godhet.

Fiskarna är sentimentala. Ibland tar deras medkänsla för andra över och de engagerar sig osjälviskt och gör en hjälpande insats. De kan vara barmhärtiga, ödmjuka, snälla, vänliga, och sträva efter rättvisa. De är idealister och fredsälskande. Ovärldsliga, och attraheras därför av mystik och det andliga. Fiskarna kan söka frälsning i hopp om nåd. De eftersträvar en ordning som är av kosmisk natur och deras tro är stark och hängiven. Meditation och inre kontemplation hjälper dem att få kontakt med sitt inre och kosmiska energier. När de är uppkopplade med kosmos kan de uppleva transcendental extas och överlämna sig till Gud, universum och till deras hängivna tro.  

Fiskarnas intuition är stark och de förlitar sig mer på känsla och intuition än på logiskt och rationellt tänkande.  

Efter besvikelser, krossade illusioner och kraschlandning i verkligheten kan Fiskarna dra sig inåt och sluta sig inom sig själva. Deras vänlighet kan vändas till kyla och de kan uppvisa en kall och hård sida. De kan bli elaka och manifestera massiv negativ energi. Men det är en sårad fisk som försätter sig i ett eget fängelse och blir sin egen värsta fiende.

Fiskarna anses ha dubbelnatur, precis som Tvillingarna. 

Inom traditionell astrologi styr Jupiter Fiskarnas tecken. Fiskarna är ett vattentecken, och kombinationen med Jupiter som härskare för detta gränslösa stjärntecken ger ”stor öppenhet och optimism.”

12:e huset kan beskrivas som universums livmoder. En plats som är uppkopplad till helheten, alltet, ursprungets källa, och ett med universum. Därför färgas planeter i 12:e huset av samma typ av energi som beskrivs ovan. Det gränslösa, enheten och uppkopplingen med universum.  

Det finns så mycket mer att säga om detta intressanta stjärntecken och hus. Läs gärna Maurice bok om du vill förkovra dig i Fiskarna, Jupiter och Neptunus energi.

Just nu går vi mot en nymåne i Tvillingarna. Beroende av var du har Tvillingarna i ditt horoskop kan en nystart passa kring områden som stimulerar ditt intellekt. Satsa på att förnya något kring arbetsuppgifter som ger möjligheter till omväxling och att lära något nytt. Börja ett nytt studieprojekt, läs en ny bok, förkovra dig i något som aktiverar din mentala förmåga. Men undvik splittring och fokusera på en sak i taget. 

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This