Se vackra Venus och Jupiter på himlavalvet tillsammans med superfullmåne imorgon kväll. Det är en “out of sign” eklips, men står nära fullmånen. Traditionellt förknippas eklipser med genomgripande förändringar. En eklips är aktiv under sex månader. Så förvänta dig förändringar under de närmaste månaderna i de område där noderna står i ditt horoskop. Kräftan och Stenbocken är ett kompletterande motsatspar som innefattar hem och familjeangelägenheter med Senbockens strävan inom sociala och karriärs relaterade områden. Kräftan trivs i sitt trygga och ombonade hem, där det finns någon som han eller hon kan känna sig beroende av. Stenbocken har en drivkraft att ge sig ut i samhället och skapa sig en social ställning. Kräftor styrs av sina känslor och lever i sin inre känslovärld. Stenbockar får lära sig att hålla känslorna under kontroll och låta de praktiska omständigheterna råda. Nu handlar det om att skapa balans i dessa områden.

Här i USA är det kris just inom just denna polaritet. Familjer (kräftan) har inte råd att äta, betala räkningar etc..för att regeringen (Stenbocken) går igenom en kris och har stängt ner tills vidare. Krisen intensifieras dagligen.

Stenbockens upptagenhet av att skaffa sig auktoritet genom sin karriär, polariseras i Kräftan till att lägga mer vikt vid familjen, privatlivet, och de mer intima behoven. Balansen mellan Kräftan och Stenbocken är viktig. Vi måste jobba för att överleva, men vi måste också ha känslomässiga relationer som är hälsosamma för att vi ska må bra.

Räkna med drastiska förändringar under denna eklips säsong (sex månader) och gör justeringar kring familjeangelägenheter och i yrkesrelaterade områden.

Ta hand om dig själv. Ge dig själv tid till att processa det som sker i ditt liv. Vänta med stora beslut, speciellt lite längre fram när Merkurius kommer att stå stationär på fixstjärnan Sheat, gå retrograd i Fiskarna och stå i nära förbindelse med Neptunus. Inte en bra tid för viktiga beslut.

Fullmånen står i Lejonet, Solen går från Stenbocken till Vattumannen, båda styrda traditionellt av Saturnus. Det handlar om att fokusera på Saturnus kvaliteter. Fokusera på dina mål och satsa på att vara extra självdisciplinerad för att stå stark inför kommande utmaningar.

Mars går i kvadratur till Saturnus, vilket skapar frustration och motstånd. Jobba dig igenom dina uppgifter och ge inte upp. Venus och Jupiter går mot en konjunktion vilket avlastar en hel del av spänningen som kan uppstå, och ger utrymme för nöjen och goda sociala omständigheter. Spendera tid med vänner och ha skoj, Men se upp med överdrifter och lova inte mer än du kan hålla. Mars och Jupiter har en tendens att ge sig ikast med stora projekt.

Må gott och gör något extra för ditt välbefinnande.

Katarina

www.astro.seVad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This