Lev bättre och i synk med horoskopet, så gör du de rätta valen för dig. Livet ger oss oändligt med utvecklingsmöjligheter. Istället för att se problem och misslyckanden, kan man vinkla perspektivet lite och istället se ett “misslyckande” som en möjlighet till utveckling. Vi kan lära mer om oss själva och andra från alla situationer vi går igenom. En expert är en person som gjort alla misstag inom ett speciellt område och utvecklat kunskap.

Ditt födelsehoroskop beskriver din livsväg. Ditt ”dharma”. Dharma har olika betydelser. En definition är att dharma beskriver just din unika och individuella väg i livet. Du är här för att lära, utvecklas och få insikter.

Vi har olika vägar att gå för att finna vägen tillbaka till vårt sanna jag. Vi har blivit tillägnade olika livssituationer, som vi också är delaktiga i att skapa. Vi har olika saker att lära. Genom våra olika erfarenheter kommer vi till insikt om vem vi är innerst inne och vad meningen med just vårt liv är. Vårt dharma är att bli den bästa versionen vi kan bli och dela med oss av vem vi är till andra, till världen.

Vi har olika horoskop, olika karma och dharma. Horoskopet ger oss vägledning och beskriver vår styrka, men också svagheter som kräver arbete. Om du är beredd att axla ditt ansvar, så kan du leva helt i synk med ditt dharma. Men det kräver att du är öppen för att göra det som krävs för att du ska nå framgång med ditt liv. Det krävs ansträngning, i alla fall för de flesta av oss.

Din Saturnus i horoskopet beskriver bäst hur du förhåller dig till krav och ansvar, och visar hur du bygger upp en grundstruktur i ditt materiella liv, hur du förhåller dig till världen. Därför beskriver ofta Saturnus i horoskopet vårt arbete och karriär, vår sociala självbild. Om vi inte integrerar Saturnus energi, blir det svårt bygga stabilitet och att skapa något substantiellt som ger inkomst och trygghet. Saturnus styr Stenbocken, och vi finner ofta Stenbockar i viktiga nyckelpositioner. De vet hur man tar ansvar och bygger (ekonomisk) trygghet i livet. Principen gäller alla jordtecken (Oxen, Jungfrun, Stenbocken) som av naturen är materiellt inriktade.

Att leva i harmoni handlar om att behandla sig själv väl och att respektera de val man gör. Du förtjänar din egen respekt, och den kommer när du gör bättre val.

En del har dharma som Bill Gates, massor av pengar och kan påverka världen med sina enorma resurser. Andra kanske har ett dharma som innebär att de ska föda ett barn och ge det barnet den bästa uppfostran de kan. Vi har helt enkelt olika uppgifter på jorden. Målet är att göra det bästa av våra personliga resurser och vår livssituation. Då känns livet tillräckligt och vi blir lyckliga. Att ha mer är inte nödvändigtvis bättre. Bättre är bättre!

Veckans astrologiska väderlek

De senaste dagarna har Mars varit i konjunktion med den södra noden. Det var den första av tre konjunktioner i denna process som handlar om att släppa taget kring något som kan inkludera en situation som involverar en grupp eller organisation. Det är dags att gå vidare, även om du inte riktigt vet exakt hur din livssituation kommer att spelas ut. Efter september kommer du att ha en betydligt klarare bild av framtiden.

Vi måste släppa gamla mönster som står i vägen för vår utveckling och definiera vad vi vill. Uranus är med på ett hörn, så vi kan förvänta oss det oväntade och det är bara att följa med i svängarna. Hur behöver du förverkliga din unika individualitet? Kan du göra det i den grupp du samarbetar med? Du kan längta efter ökad frihet och självständighet.

Just nu är det Tvillingsäsong och Månen har just lämnat Tvillingarnas tecken och står nu i Kräftan. Vi befinner oss i nymåne fasen. Det är en tid av livlighet, livsglädje, omväxling, informationsflöde och pratglada möten. Merkurius, Tvillingarnas planet, står i Kräftan och kan dock göra oss extra sårbara och känsliga. Venus har just gått in i Lejonet och kommer att gå kvadratur till Uranus. Merkurius går i opposition till Saturnus samtidigt, vilket kan leda till spänningar i relationer. Ligg lågt de närmaste dagarna och prata ut om känslor i helgen.

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

 Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This