Mars står nu i Väduren på 25:e graden och går in i den södra vändan, dvs i kvadratur till södra noden, vilket symboliserar att det är dags att släppa taget om något. Södra noden symboliserar karmiska mönster som vi kan sitta fast i. Mars har just lämnat Pluto. Du kanske befinner dig i en maktkamp med någon som vill driva igenom sin vilja, vilken står i konflikt med din vilja. Det kan bli en förlust av något slag de närmaste dagarna. Du kan tvingas ta ställning och situationen kan avslutas med buller och bång, men också leda till något helt nytt och nyvunnen frihet. Du får helt enkelt ta ställning för vad du tror på och inse vad du behöver för din egen utveckling. Speciellt ni Mars styrda individer kan stå i en “antingen-eller situation” med någon som driver på och säger “my way or the highway”.

Förändringen kan ske i det område/ hus Mars går igenom i ditt horoskop. De hus som Mars styr har också betydelse. Se upp med impulsiva beslut, onödiga gräl och stridigheter. En hel del stress kan ha byggts upp under en längre tid och nu är kulmen nära, vilken kan bli ganska explosiv. Ta ett djupt andetag och tänk igenom vilka förändringar du är beredd att göra. Undvik att reagera impulsivt. De förändringar som sker nu kommer förmodligen att bli till det bästa. Våga frigöra dig från situationer som håller tillbaka din potential!

Solen står i Vattumannen och vi har också just haft nymåne i Saturnus styrda Vattumannens tecken. Nymånen stod i konjunktion med Merkurius. Denna måncykel får vi som sagt först Mars, Uranus och Månen i en konstellation den 10:e. Det sätter tonen för de nättaste dagarna efter då alltså Mars och Uranus går i konjunktion. Dra ner på tempot. Konstellationen kommer ibland med olyckor. Olyckor händer ofta när vi har för bråttom. Merkurius går in i Fiskarna, och kommer att stanna där ett tag eftersom den kommer att gå retrograd i Fiskarna i Mars månad. Venus står i Stenbocken och kommer att vara tillsammans med några tungviktare, saturnus, Pluto och södra noden, från mitten till slutet på februari. Solen kommer att gå in i Fiskarna den 19:e och då står Merkurius i konjunktion med Neptunus. Undvik viktiga beslut den dagen. Mars går in i Oxen några dagar innan och Kiron byter tecken från Fiskarna till Väduren. Vi kan börja en ny inre resa som kan vara helande på djupa personliga nivåer. Våga komma i kontakt med din sårbarhet. Det blir fullmåne i Jungfrun också den 19:e. En underbar fullmåne som är magisk och fylld av inre kraft för andligt uppvaknande. Ta tid för meditation och finn svar i ditt inre. Måncykeln slutar med att Uranus går in i Oxen, och en ny nymåne sker i Fiskarnas tecken tillsammans med Neptunus den 6 mars.

Ta det lugnt nu några dagar och gör bara genomtänkta beslut. Är det dags att ta ett stort beslut som leder till helt ny riktning? Kanske det…

Ljus och kärlek,

Katarina

www.astro.se

 

 

 Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This