Det är dags att rensa på det känslomässiga planet och ge utrymme till det som känns viktigt för att må som allra bäst. Har det kommit upp jobbiga känslor den sista tiden som du nu en gång för alla behöver besluta om och antingen släppa taget om eller göra justeringar kring? Vi kan inte gå och släpa på känslomässigt bagage som kommer i vägen för glädje och välbefinnande. Ibland måste vi bara inse att saker och ting kanske inte blir som vi hoppas på och då får vi göra ett val. Vi kan stanna kvar i känslor och må dåligt, gräma oss att livet är orättvist etc..eller så kan vi försöka anpassa oss till situationen och inta perspektivet att livet kanske har något att lära oss, om oss, som vi ännu inte ser.

Fullmånen i Skorpionen är en “blå måne”. Vad är en blå måne? Det finns två olika blå månar. Den ena är när två fullmånar sker inom samma kalendermånad. Den andra är när den tredje fullmånen av fyra i rad sker inom samma årstid, dvs. sker inom ramen av vårdagjämningen och sommarsolståndet, eller tvärtom. Vanligtvis sker bara tre fullmånar inom en årstid, men vi har ytterligare en fullmåne den 17 juni, vilket sker innan sommarsolståndet den 21:a Juni.

Symboliken för detta är att det kan ske oväntade situationer som vi inte alls räknat med. Det finns något “utanför vår vardagliga och bekväma zon” som kan ske, som ruckar på invanda livsstrukturer, men som också kan hjälpa oss att bredda perspektivet.

Känslomässigt kan komma till ytan. Som sagt, vi kan välja att stanna kvar i känslomässiga mönster som gör oss till offer, eller så öppnar vi oss för det nya och växer med ny mening, ny insikt och nytt innehåll. Vad behöver förändras i ditt liv för att du ska må bättre? Skorpionen är ett känslomässigt tecken som går på djupet. Dess fasta egenskaper speglar tendensen att hålla kvar känslor, ofta alldeles för länge. Skorpionens kroppsdelar är utsöndrings-organen, och Skorpioner mår bra av att ständigt göra utrensningar som tar bort giftiga toxiner. På samma sätt behöver vi ibland spola bort negativa känslor och mönster som hindrar oss att leva i vårt högre medvetande. Släpp taget om känslor som du inte mår bra av.

Fullmånen är en slags kulmination som handlar om att göra avslut och om att fullgöra projekt vi startat tidigare. Fullmånen kan också locka fram känslor från det undermedvetna som behöver mer uppmärksamhet. Uppmärksamma vad som kommit fram inom dig de senaste dagarna.

Solens intåg i Tvillingarna hjälper oss att bli mer flexibla. Läget är rätt för att ventilera tankar, känslor och finna djupare mening. Tvilling energi är lättsam och kan ge bra balans till Oxens energi som är långsammare och mer rotad. Lev väl!

Ljus och glädje,

Katarina

www.astro.se

 

 Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This