Gooood Morgon sunshines!

Visst var det underbart att få in lönen i fredags! Det var Black Friday, en riktig shopping dag med schyssta erbjudanden i butikerna, Hoppas Ni njöt och unnade Er något lyxigt!

Med lönen så kommer ju även det där med att betala fakturor & lån, jag vet att det är väldigt vanligt att man ser det som något tråkigt och jobbigt men det behöver verkligen inte vara det!

Så för att ändra den känslan behöver du tvätta din hjärna från det negativa som är kopplat till betalningar och införa positiva tankar. Jag brukar samla alla mina fakturor under månaden i en hög i en låda så jag inte ser dem förräns det är dags att betala dem. Vanligast är att vi bara vill betala dem lite snabbt, för då försvinner väl det tråkiga och jobbiga snabbare, right?

För att betala från glädje så gör det mysigt först, tänd lite ljus, en kopp te eller ta ett glas vin, sitt och njut lite först så du är avkopplad. Ta sedan varje faktura var för sig och kika på vad det är du betalar för, var tacksam för tjänsten eller produkterna du har tagit emot. Skriv på fakturan Tack för….. känn sedan hur tacksam du är för att du har fått den tjänsten. Nu har du skapat en positiv känsla kring betalningen, så nu kan du betala den och tacka för att du har pengar att betala med!

Tex: Min favorit faktura att betala är dagis fakturan. Min kommun fakturerar mig 1076 sek per månad för att Caroline går på dagis heltid. Hon får alltså frukost, lunch & två mellanmål per dag. De har en kock som jobbar och fantastisk kunnig och bra personal som tar hand om henne varje dag. Hon har kompisar att leka med och det avlastar mig så jag kan fokusera på att jobba. Så ja jag är extremt tacksam för att Caroline har ett dagis och jag känner mig privilegad som enbart behöver betala 1076:- Jag har även en söt stämpel som jag använder på mina fakturor, det är en apa som sträcker upp handen, supersöt så man kan inte annat än att vara glad när man stämplar fakturan med den gulliga figuren =)

 

Ha en härlig onsdag

Varma Hälsningar,

 Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This