Heeeeej

Hoppas Ni alla haft en riktigt härlig helg och njutit av livet! Jag tänkte skriva inlägg om de universella lagarna, hur du på ett lättsamt sätt kan förstå hur universums lagar fungerar och hur du kan använda dig av dem. Så idag blir det första inlägget och då valde jag självklart en av mina favoriter “Ge och få”.

Ja hela universum är ju så underbart så att det jobbar i cykler, dessa cykler kan man jämföra med dina andetag, in & ut. När du andas ut ger du och när du andas in tar du emot. Så grunden för denna lag är simpel och enkel att följa, vi behöver inte komplicera saker och ting 😉 Vi behöver att ge för att ta emot och vi behöver att ha en balans. Balansen är A & O. Ett givande kan vara pengar, tid, omsorg & omtanke, kärlek, komplimanger. När du ger är det också viktigt att vara mottaglig för att ta emot, om någon ger dig en komplimang ta emot den och säg Tack, då får du in bra energi. Låt säga att någon ger dig en komplimang för att du har vackert hår om du svarar asch då det är inget märkvärdigt, har ju trots allt inte varit hos frissan på 3 månader…. då undervärderar du dig själv och sätter dig själv i en position där du blockerar flödet för att du ska ta emot. Så om någon ger, ta emot med glädje och säg Tack!

JOBB
Arbetsgivaren ger arbetstagaren lön för ett arbete. Så pengar (energi) ges för att ta emot en tjänst ( energi). I detta förhållande så är det viktigt att du som arbetstagare ger det som du får betalt för, om du jobbar mycket övertid, ger mer jobb än vad som står i ditt avtal eller arbetsbeskrivning så blir du dränerad för att du ger mer än vad du får tillbaka. Nästan alla sjukskrivningar handlar om att arbetstagaren har gett mer än vad den får tillbaka om det så är tid, engagemang, känslor, tankar. Att ha obalans i en jobbrelation är negativt för båda för låt säga att det är arbetsgivaren som får ta emot mer hela tiden så fylls den personen av skuld och skam.
Skapa balans: Se till att det finns en tydlig ram för vad du ska leverera för att få x antal kronor. Ha en rak kommunikation för hur övertid kompenserar, jobba på röda dagar etc. Kom ihåg att det behöver inte alltid vara en penga energi utan arbetsgivaren kanske ger tillbaka i andra energier så som friskvård, komp ledigt etc så var öppen för att ta emot.

ÄGODELAR
Så jag ska ge Er lite exempel, Jag tycker så mycket om att köra bil,  jag värdesätter känslan av frihet som bilen ger mig och jag uppskattar verkligen bekvämligheten av att ha en bil och värdesätter tryggheten i att köra en bil som jag själv har valt och som har alla finesser som jag kan behöva ( backsensorn är guld värd för mig 😉 ) så bilen ger mig och jag tar emot. För att jag ska ha en bra balans till min bil så tvättar jag bilen, jag betalar för skatter och trafikavgifter, jag tankar bilen så att den ska kunna tjäna mig. Så vi har en balans,

RELATIONEN MED DIG SJÄLV
Kom ihåg att hela tiden ge tillbaka till dig själv. Det kan vara genom att du ger dig själv komplimanger, unnar dig god mat, lyxiga behandlingar eller bara egen tid. För att du ska kunna ge av dig själv till dina barn, din kärlekspartner, dina vänner och ditt yrke så behöver du ta emot för att kunna ge vidare. Tex jag är en person som oftast ger väldigt mycket, i alla mina relationer, i mitt yrke och till mitt barn och jag vill ge mycket för då får jag också ta emot mycket, men ofta händer det att det blir obalans för jag ger på en högre nivå än vad jag tar emot så jag ger mig själv väldigt mycket för att kunna fortsätta ge på en hög nivå. Jag ger tex mig själv mycket egen tid, jag skämmer bort mig själv och njuter av att ta hand om min kropp. Jag tänder ljus, skapar mysiga hemma kvällar för mig själv och njuter av den egen tiden.

Ju mer du ger desto mer får du tillbaka

Kom ihåg att alltid ge villkorslöst, för om du ger massor med kärlek och respekt till en person så behöver det inte betyda att han kommer att ge det tillbaka till dig. Utan lita bara på att allt du ger ut kommer du även att få tillbaka, hur och när det är upp till universum.

Avslutningsvis kan vi sammanfatta att denna lag går att applicera på vardagens små ting till stora. Om du håller upp dörren varje gång till näst kommande person, var så säker på att någon kommer att göra detsamma för dig. Om du ger sann kärlek till en person villkorslöst var så säker på att någon kommer att göra detsamma för dig.

 

Ljus & Kärlek,

http://www.josefinegaude.se
https://www.instagram.com/josefinegaude/
https://www.bokadirekt.se/places/josefine-gaude-18138Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This