När jag var knappt 18 år flyttade jag, min syster och våra vänner till Israel för att arbeta som au-pairer. Det var en stor resa på många sätt. Vi var väldigt unga och vi kom till ett främmande land, med en mix av människor av olika nationaliteer och religioner.

Jag bodde i en judisk familj, strax utanför Tel-Aviv. Mina ”föräldrar” var väldigt fina människor och barnen jag passade var jättegoa.

Vi upplevde väldigt mycket under vår tid i Israel, det var en orolig tid med mycket attacker, bomber och hot. I början var jag rädd för alla militärer överallt, de bar alltid vapen. Vi vande oss nog aldrig riktigt vid att alltid leva på gränsen för bombattacker, det är speciellt att aldrig vara trygg. Den läxan jag lärde mig starkast under min tid i Israel var tacksamhet! Människorna i Israel visste aldrig om det fanns en morgondag så de tog tillvara på varje dag, varje timme och varje minut i total tacksamhet. Jag tänkte ofta på hur bra vi hade det i Sverige, vilken trygghet vi levde i, hur välfungerande allt var. Men, det som slog mig var att jag sällan upplevde tacksamhet i Sverige. Det var som att svenskarna oroade sig mycket för det mesta. Vi som egentligen inte hade så mycket att oroa oss för. Vi riskerade inte att bussen skulle sprängas på nästa resa eller att någon skulle lägga en bomb i vår handväska som alltid lämnades utanför affären när vi handlade.

De unga människor vi lärde känna var alla i militären och några återkom inte från sina flygräder. Det om något skulle kunna skapa oro, men istället var det som att kärleken till livet var så mycket större än rädslan och oron. När våra vänner kom hem efter veckan eller veckorna i armen så var det glädjen och friheten som fick dom att åka och titta på havet för att få se det en gång till.

När jag kom hem från Israel den gången så hade jag verkligen lärt mig tacksamhet! Att alltid kunna vända rädsla och oro till tacksamhet istället. Vi lever faktiskt bara just nu! Och nu och nu och nu! Vi vet ingenting om morgondagen, men vi vet att vi lever just nu!

Nu har jag precis kommit hem från Israel för andra gången i mitt liv. Jag och mina döttrar har rest runt i det heliga landet en vecka (det kommer fler blogginlägg om det) och återigen har jag mött denna oerhörda tacksamhet! Taxichaufförerna vi åkte med pratade om tacksamheten av att Israel nu är så mycket lugnare än det var då på 80-talet. Tacksamheten av att få leva i det heliga landet, tacksamheten för varje dag. Att ta tillvara på varje dag, varje timme, varje minut och att leva nu!

Tacksamhet är en kraftfull känsla. Ju mer vi är tacksamma desto mer har vi att vara tacksamma för! När vi vill att attraktionslagen ska verka till vår fördel så är det tacksamheten som håller oss på höga frekvenser! Om vi fokuserar på allt underbart som är nu istället för att fokusera på allt som kan gå fel så förändras våra liv snabbt. För oro är att kreativt visualisera det vi inte vill ska hända. Föreställ dig allt underbart som kan hända istället!

Var tacksam för det som är du, för den luft du andas, för den trygghet du upplever. Var tacksam för varje dag, varje timme och varje minut för vi vet aldrig något om morgondagen!

Jag är så tacksam att jag flyttade ner till Israel när jag var knappt 18 år för den tacksamhet jag lärde mig har gett mig så oerhört mycket i livet!

 

Ljus och kärlek,
Helena-Magdalena

 

www.helena-magdalena.comVad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This