I dag är det en riktig ”måndag” – fullmåne 11,37* i Lejonet!

Så vad är då allt detta? Jo blue moon kallas det när det är två fullmånar inom samma månad. Vi hade fullmåne 1/1 och nu är det nästa fullmåne 31/1. Detta innebär att februari inte har någon fullmåne 2018. Utan nästa fullmåne är 1/3.

Bloodmoon kallas Månen vid förmörkelser då Månen färgas röd.

För er som har koppling till Kräftans tecken (Solen, Månen eller Ascendenten) i era horoskop brukar Månens energier ha mycket stor påverkan, då Månen styr Kräftan.

 

Enligt astrologin är Månens som starkast vid fullmåne. Då fullbordas saker och ting i våra liv. Man kan då titta på vad man vill släppa taget om. Det kan även vara bra att reflektera över vad vi startade när månen var ny i samma tecken. Månen är alltid ny i det tecken solen befinner sig i och full i det motsvarande tecknet. Detta innebär att denna fullmåne är i Lejonets tecken och att nymånen i Lejonet var i augusti 2017. Så är det något som varit aktuellt i ditt liv som du startade i augusti som du nu kan känna att du är klar med?
Vid fullmåne släpper vi taget och vid nymåne planerar vi nytt.

 

Så är det även superfullmåne och det skapas när Månen är närmare jorden än normalt, den ser magnifik ut då den stiger över himlen.

Vid denna superfullmåne är det dessutom total månförmörkelse. Månförmörkelser står för transformation, att vi förändras. Om du känner till ditt horoskop så kan du titta på i vilket hus (livsområde) som din transformation kommer att ske. Oavsett vad så var observant på dina känslor det kommande dygnet, de kan ge dig värdefull information om vilket område inom dig som förändras. Det kan ge dig möjlighet till att lära känna dig själv bättre och att bli mer medveten om dina förändringsprocesser. Tänk efter vilka processer inom dig som pågått sen i juli, det kan mycket väl vara de som totalt transformeras nu.

 

Människor samlas världen över till fullmånemeditation och mediterar över Moder Jord, då Kräftan är Moderstecknet i zodiaken. Det kan även vara en fin kväll att meditera över det du vill släppa taget om – släpp det och låt det gå i kärlek.

 

Ljus och kärlek,
Helena-Magdalena

 

www.helena-magdalena.comVad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This