Det sägs att vi fattar fler beslut på en dag nu än vad vi gjorde på tre månader på 70-talet. Kanske är det så, jag vet inte, men det känns som att vi ständigt lever i ett brus och att allt händer på en gång, på något sätt. För mig är det så i alla fall.
Vi är ständigt uppkopplade via mobiler, mail, sociala medier och jag känner ibland att jag tänker oftare andras tankar än mina egna. Det är som att ständigt ha flera olika radiokanaler på med olika program, man lyssnar lite här och lite där. Känner du igen det?

Jag har just nu satt mig ner, på mitt favoritkafé i Vasastan i Göteborg, med min dator och en kaffe. Jag har bestämt mig för att bara lyssna på mina egna tankar en stund, reflektera och smälta alla intryck som en helt galet upptagen vår har bjudit på.
Jag lyssnar på underbar, spirituell musik och bara sitter och är en liten stund.

Jag har längtat efter att vara tillbaks i skrivandet i bloggandet och nu äntligen skapas det tid. För att hitta min inspiration så behöver jag stilla mitt sinne.

Här får du några tips som jag gärna delar med mig av:

Töm hjärnan – skriv ner alla tankar som snurrar i ditt huvud. Du kan skapa en ”att-göra-lista” eller bara skriva ner allt som snurrar. Det kan vara bra att skriva in sina olika påminnelser i almanacka, mobilen eller någon annanstans. Ni vet det där som är viktigt att komma ihåg men som kanske inte har en bestämd tid eller dag ännu. Skriv upp allt som belastar din hjärna. Man kan se vårt närminne som skrivbordet i vår data. När vi tömmer det och strukturerar upp oss så frigör vi kapacitet.

Stäng av tv, dator, serier, poddar och annat som du ägnar dig åt. Stäng av en stund. Logga ut från sociala medier, mail och annat som du är inloggad i. Det är en skön och befriande känsla att inte vara tillgänglig hela tiden. Digital detox är nog det som kommer bli viktigare för oss framåt. Sem en läkare sa till min dotter häromdagen: – Vi har skapat ett samhälle där människor är oerhört trötta! Vi kommer nog mer och mer få lära oss att stänga av.

Ta gärna en dusch. För vattnet gör att ditt elektromagnetiska fält, din aura återvänder in i den fysiska kroppen. När du duschat klart så skapas ett nytt elektromagnetiskt fält utifrån den vibration dina celler befinner sig i.

Hitta eller skapa en plats där du kan koppla av. Sätt dig tillrätta och fokusera på andningen en stund. Om du känner att det kommer störande tankar så släpp dom för stunden, dom kan komma tillbaks vid senare tillfälle. Andas in och ut i lugn och ro. Föreställ dig att du är ute i naturen, kanske på en strand eller i skogen. Försök att uppleva med alla sinnen det som finns omkring dig.  Låt allt bara få vara som det är. Njut av stillheten en stund.

Ta en härlig promenad och känn dina ben bära dig framåt, steg för steg. Försök att hitta ditt flow och låt benen bara röra sig helt automatiskt.

Du kan säkert också hitta olika sätt att stilla ditt sinne! Det är viktigt för oss att få stänga av en stund ibland och starta om så vår kreativitet, kraft och vår livslust flödar igen.

Ljus och kärlek, Helena-Magdalena

www.helena-magdalena.comVad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This