Himlens budbärare, Merkurius, som är härskarplanet över stjärntecknen Tvillingarna och Jungfrun är planeten för all kommunikation. Han styr tal, skrift, avtal, kontrakt, resor och allt som har med kommunikation att göra.

Tre gånger per år går han retrograd (dvs Jorden snurrar fortare så det ser ut som Merkurius går baklänges.) När en planet går retrograd så kan man säga att den drar ifrån sin energi, allt stannar upp och vi tappar vårt flow.

När Merkurius går retrograd så är det bra att vi är extra noga gällande allt som har med kommunikation att göra. Kolla extra noga så biljetten du beställt gäller rätt dag, att den håller tiden med mera. Under Merkurius retrograd ska man helst undvika att skriva avtal och kontrakt. De kan senare visa sig vara felaktiga och att du kan komma att ångra dig.

Under Merkurius retrograd så handlar allt om att vara extra noggrann, att samla ihop alla lösa trådar och vara extremt tydlig då det är lätt att det skapas missförstånd i all kommunikation.

 

Jag reflekterade häromdagen hur tydligt det är hos mig, min man, mina vänner och mina kollegor. Hur självklart det är för oss att inte skriva några avtal i våra företag eller i våra privata liv under denna period. Det är som en självklarhet att våra avtal, kontrakt med mera skrivs innan 7/7 eller efter den 1/8 i våra olika företag. En killkompis till mig ringde och sa precis samma: – Jag kan ju inte skriva kontrakt under den tiden, det måste vara klart innan. Som det mest självklara i världen. Det var det som fick mig att reflektera över hur självklart det är.

Jag brukar undvika att resa under denna tid, då det ofta blir förseningar och krångel. Men denna gång ska vi resa hem från Turkiet, där vi just nu befinner oss, den 8/7 så jag hoppas att allt går vägen i alla fall.

 

Det är det som är så underbart med astrologin att vi verkligen kan använda planeternas flöden och använda oss av dom i våra egna liv.

 

Vi kan använda oss av Månens cykler, nymåne för nya mål och drömmar och fullmåne för att fullborda dom. Likväl som alla andra planeters energier. När vi lär oss att använda planeternas flöde så kan vi vara beredda på när vi ska ligga lågt och när vi ska gasa. Det ger oss även verkligen förklaringen på hur vi mår och varför. De planeter som ligger mellan oss och Solen (Solen, Månen, Merkurius, Venus, Mars) kallas de personliga planeterna och styr våra dagliga liv. Jupiter och Saturnus kallas de sociala planeterna och styr våra liv på lite längre sikt. Uranus, Neptunus och Pluto är de kollektiva planeterna och styr människans större influenser. De är generations influenser (tex hippiegenerationen).

 

När jag ville lära mig mer om planeterna så läste jag Grekisk mytologi då planeterna är döpte efter de Grekiska och Romerska Gudarna, då blev allt mer greppbart. Så nu är det alltså lilla Merkurius vi ska ha ögonen på och uppmärksamma.

För övrigt har vi flera av planeterna i Kräftan just nu. Feminina, moderliga, kärleksfulla Kräftan, så nu lägger vi fokus på att vara tillsammans med nära och kära, att vi njuta i våra vackra hem och att ge kärlek till dom vi älskar.

Vill du lära dig mer om astrologi så kan du gå min webb-kurs i astrologi, du hittar den här: https://www.tidningennara.se/artiklar/andliga-personer/lar-dig-astrologi-med-helena-magdalena/

Det var några rader ifrån Turkiet, i den sammetsvarta varma natten.

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

www.helena-magdalena.seVad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This