Så blir ditt 2018!

Jag har delat ett blogginlägg tidigare om 2018 års energier, ni hittar det här på bloggen. Där skriver jag om 2018 som ett mästarår – 2+0+1+8 = 11, som harmonierar med Chiron.  2018 är även ett år som harmonierar med talet 2, vilket harmonierar med samma energi som Månen. Ett år med reflektion och eftertanke och en underbar möjlighet att komma i kapp sig och använda jord/vatten energin till att få ordning på saker och ting i sitt liv. 2017 var ett år för uppbrott och nya starter så nu kan vi fördjupa det som startade under 2017. Vi har nu även möjlighet att bearbeta det och dom vi släppte taget om under 2017.

Men vilket är ditt personliga år?

2018 är ett 2 år för oss alla. Du kan även räkna ut ditt eget personliga år genom att; lägga ihop din dag och månads tal med årets tal, t ex för mig, jag är född den 15/10 =  1+5+1+2= 9 så för mig är 9 mitt personliga år.
Nedan ser du betydelsen av alla siffror inom astronumerologin. Inom parentes skriver jag själva årets år så kan du följa det framåt.

 

1 (2017)

1 är Solens år, som står för kreativitet och nystarter. Det är oftast ett härligt år med nya drömmar och man blickar framåt med ny kraft. Under ett 1-år vill vi blicka framåt och använda vår energi för nya mål. Det är en hel del kreativitet som kan komma till utlopp under vårt 1 år. Om du har ett 1-år så har du precis startat en ny 9-årscykel och det kan vara bra att du tittar på vem du är nu. Vem har du blivit? Vad har du släppt taget om? Starta på nytt och använd din kreativitet!

2 (2018 allmänt)

2 är årets år och det är Månens år, som ökar vår känslighet och intuition. Vi kan känna en längtan efter mer tid för oss själva, för reflektion och för att betrakta världen istället för att stå i rampljuset. Vår intuition är stark och vi styrs mer av magkänsla än logik. Detta är ett underbart år att ”landa” efter vårt 1-år. Att fördjupa det vi skapat, att hinna reflektera och komma i kapp oss i denna lite lugnare takt. Låt intuitionen leda dig framåt och släpp fram din fantasi. Kanske är detta ett år då du börjar skriva, sjunga, måla, dansa eller något annat som är i samklang med dina känslor!

3 (2019 allmänt)

3 är Jupiters år och det står för expansion och växande. Ny kunskap och nya visioner och med en känsla av att man vill att allt ska växa. Det är ett härligt år med mycket energi och rastlöshet. Med en känsla av att inget kan stoppa oss. Detta är ett år för större mål, drömmar, planer och visioner. Låt dig expandera på alla plan där du känner att det blivit för trångt inom eller omkring dig. Sikta mot stjärnorna så kanske du i alla fall tar dig en bra bit upp i trädtopparna!

4 (2020 allmänt)

4 är Uranus år. Det är ett karmiskt år och det kan vara mycket som ska falla på plats genom plötsliga händelser. Uranus är förknippad med kaos, så många kan uppleva sitt 4 år som kaotiskt, men ur detta sker det positiva förändringar och allt går fort! Detta är kan kännas lite som att gå på en lite shaky ground, som att du inte riktigt kan lita hur ditt nästa steg ser ut. När Uranus är med är det alltid med en känsla av lite kaos, men det kan också vara ett underbart kreativt kaos och ur detta kaos kan det vackraste resultatet växa fram.

5 (2021 allmänt)

5 är Merkurius år och det innebär kommunikation på alla plan. Talande och skrivande och att ha tydlig kommunikation. Det kan vara ett år för skrivelser och publikationer. Ett spännande år med full fart. När Merkurius är med så kan det överbelasta vårt mentala system, det är som att vi tänker alla tankar på en gång och att vi kan känna att vi har lite svårt att fokusera och faktiskt minnas allt vi tänker. Så skriv listor kära du, listor på vad du har gjort, listor på vad du gör och listor på det du vill göra. Skriv ner dina tankar och reflektioner så du inte känner att du är nervös och splittrad. Här krävs det lite struktur för att utnyttja detta år där allting har en tendens att hända väldigt snabbt!

6 (2022 allmänt – även ett år med ett änglatal 222)

6 är Venus år vilket innebär att man eftersträvar harmoni och balans i tillvaron. Man eftersträvar det vackra och sköna. Man kan ägna sig åt olika konster vilka styrs av Venus. Man eftersträvar mer än vanligt harmoniska relationer. Här vill man ha balans och få ordning efter det röriga 2021. Njut av konster, musik, skapande, vackra färger och design. Detta är även ett år som kan vara skapande av de sköna konsterna som Venus styr. Venus är kärlekens planet, så här vill vi ha kärlek och dela livet tillsammans.

7 (2023 allmänt)

7 är Neptunus år och det är ett andligt år för oss. Då vi gärna vill ta det lite lugnare, meditera och komma i kapp oss. Vår intuition är starkare och vi vill ägna mer tid åt vårt inre växande. Detta är ett år för självkännedom och för att vara i kontakt med vårt högre medvetande. Här kan du märka av nya intressen inom det ockulta, astrologi, religion eller annat som kan fylla på ditt själsliga jag och förståelsen för livet på ett högre plan. Neptunus är lite subtil i sin energi så var öppen för hans lite försiktiga signaler. Neptunus står även för nepotism att vi ser världen med rosa glasögon och det gör att vi kan se världen och människorna i den så som vi vill att de ska vara, så låt dig inte luras, försök se saker och ting i verklighetens vita ljus också.

8

8 är Saturnus år och det är ett mycket karmiskt år! Det innebär att man kan få ta konsekvenser från tidigare handlingar, men det står också för framgång. Med Saturnus energi så har vi den stränga ”fadern” med oss i det vi gör, vilket innebär att det vi tar oss för blir grundligt gjort, styrt av organisation och struktur. Saturnus bidrar med att vi blir bättra på att leva i struktur och rutiner och att vi blir bättre på att ta ”en sak i taget och det viktigaste först” Vi blir strävsamma och har betydligt mer tålamod under vårt Saturnusår.

9 (allmänt)

9 är Mars år och det innebär mycket energi och handling. Det är ett år då vi inte har det bästa tålamodet utan vi vill agera först och tänka sen, vilket kan få sina konsekvenser. Rastlöshet och viss aggressivitet kan prägla ett 9 år och det är ett år då vi, automatiskt, släpper det som inte längre gynnar oss, vi har helt enkelt inte tålamod att hålla kvar.
Mars år innebär även att vi avslutar det som inte längre gynnar oss. Vi har inte längre tålamod att vara i det som inte längre känns intressant. Släpp det och gå (inte rusa) framåt så ska du se att du har fått väldigt mycket gjort i slutet av året.

Så nu välkomnar vi ett år för reflektion och mer ordning och reda. Vi behöver ta tid för oss själva, för meditation, skapande, stillhet och varma känslor.

Jag har tidigare även bloggat om 2018 års planetenergier där ser vi att de stämmer väl överens med 2:ans år. Gör nu det bästa av ditt personlig år 2018! Lycka till!

Passa gärna på att skriva ner en lista med allt du släppte taget om under 2017 och släpp det och låt det gå i kärlek! Passa även på att göra en lista på allt du vill ta tag i under 2018, vad behöver bli klart, vad behöver du fördjupa dig i?

Ljus och kärlek,  LÄGG TILL STJÄRNTECKNEN

Helena-Magdalena

www.helena-magdalena.com

 Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This