Vilken spännande astrologisk vecka!

Det är mycket som händer på himlen under denna vecka!

I dag 5/3 går Månen in i känsliga, drömska Fiskarna och Merkurius går retrograd I Fiskarna. Merkurius kommer vara retrograd till den 28/3, hela perioden i Fiskarna.

När Merkurius går retrograd så kan saker och ting bli röriga och trassliga för oss, framförallt allt som har med kommunikation att göra (internet, mail, telefoner) men även samtal är lätta att missförstå. Kommunikation är även när vi färdas så ha extra koll på biljetter, tider och annat om du är på resande fot under denna period.

Men det är en underbar tid att samla upp alla lösa trådar i livet. Min vän Helena Biehl som är astrolog på Tidningen Amelia beskriver det så bra i sitt inlägg om Merkurius retrograd. Läs här: https://blogg.amelia.se/helenashoroskop/2019/02/28/stora-astrologiska-handelser-i-mars-manad/?fbclid=IwAR3wkTk10GI65OByxH0MXoGEMZlfZhT986buhABjnE6U6AhPVZK1UjYf9hU

Låt Merkurius retrograd vara en tid då du samlar in alla lösa trådar och var noga med allt som har med din kommunikation att göra!

Nu är det dags för nymåne i vackra Fiskarnas tecken den 6/3. Nymånen, Solen och Neptunus (Fiskarnas planet) möts i denna nymåne och det skapas en lite drömsk, inspirerandenymåne! Intuition och instinkter är starka under denna tid. Känns det rätt så är det rätt, känns det inte rätt så ha tillit och lita till din intuition! Skapa, skriv, måla och meditera och lyssna på den vackra röst du har inom dig. Dröm nya drömmar (det kan vara lite svårt att sätta konkreta mål under denna inspirerande, fantasifulla dag), skapa drömmar som sen kan bli dina mål!

Uranus – rebellen, geniet, ”vakna upp” planeten byter slutligen tecken i morgon den 6/3 och lämnar Väduren där han i stort sett befunnit sig de senaste 7 åren, förutom maj till november 2018 då han var inne i Oxen och vände. Nu går han slutligen in i Oxen och stannar där till 2025/2026. Så Oxen och de andra faste tecknen; Lejonet, Skorpionen och Vattumannen är de tecken som mest påverkas av denna förflyttning. Uranus, som är en luftplanet (han styr Vattumannen) ska in i jordtecknet Oxen, de båda energierna passar inte helt bra ihop. Uranus styr jordskorpan och under 2018 när Uranus trädde in i Oxen så ökade jordbävningar och vulkanutbrott.

Nu ska han in i Oxen och Uranus står för uppvaknanden, förändringar och kaos, men det är positiva omskakningar som sker. Uranus är väldigt bra på att påverka oss i att bli lite rebelliska, att bryta mot det konventionella och hitta nya, spännande vägar!

Ibland behöver vi bryta gamla, inkörda spår och öppna upp för nya möjligheter och det är Uranus riktigt bra på! Så ha tillit, söka nya möjligheter och se det som en tid då saker och ting kan förändras. Det kan kännas som kaos under en period, precis som när man möblerar

om i ett rum, för att det ska kunna bli bättre så behöver det vara kaos först.

Detta är en spännande vecka, med väldigt fina inslag av Fiskarnas energi, drömskt, inspirerande och vackert, men också med denna rebelliska energi som kommer över oss! Lita till din intuition och sätt ner foten där det behövs och gå en annan, helt ny väg.

Vill du lära dig mer om astrologi så gå gärna min och Tidningen Näras webbkurs om astrologi: http://www.tidningennara.se/artiklar/andliga-personer/lar-dig-astrologi-med-helena-magdalena/

 

Ljus och kärlek,
Helena-Magdalena

 

www.helena-magdalena.comVad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This