Det har varit en intensiv tid med först ut 12/7 nymåne med delvis solförmörkelse på 20* i Kräftan. Därefter öppnades Lejonportalen den 26/7 med starkast intensitet den 8/8 (se tidigare blogginlägg om Lejonportalen) då även Uranus gick retrograd, den 27/7 var det fullblodsmåne med total månförmörkelse på 4* Vattumannen och i dag, 11/8 är det dags för nymåne på 19* i Lejonet med delvis solförmörkelse och i morgon 12/8 sluter sig Lejonportalen för denna gång.

Under denna tid har vi även Merkurius, Mars, Saturnus, Uranus, Neptunus och Pluto retrograd.

Så det är en intensiv tid med mycket transformation!

Under förmörkelserna så är det som att vi kan uppleva det som att vi behöver stanna upp och hantera det som sker på ett djupare plan. Vi kan känna spänningar och trötthet, den fysiska kroppen kan ge sig till känna i form av obalanser och sjukdomar. Vi känner trötthet och en längtan efter vila, meditation och stillhet.

Minnen från tidigare kan göra sig påminda och känslor kommer upp till ytan under denna tid av reflektion och helande. Beroende på hur ditt personliga födelsehoroskop ser ut så sker dessa transformationer i koppling till olika delar av ditt liv.

Månen styr våra känslor, den tillhör elementet vatten och styr ebb och flod här på jorden. Så det kan kännas som att känslorna kommer och går, det vill säga att vi kan känna oss överväldigade av alla känslor och vi kan även känna oss alldeles tomma. Många upplever oro och nervositet under dessa perioder. Meditera, reflektera och skriv gärna ner dina känslor så känns det bättre Minns att det är mörkast innan gryningen men att ljuset återvänder! Våga vara i dina känslor, stanna upp, känn dom och var i hjärtat!

När Månen är full så är det fullbordan och avslut som gynnar dig, reflektera över vad som är klart och färdigt nu, vad du vill släppa taget om. När Månen är ny är det dags för att sätta upp nya planer, mål, drömmar och idéer. Blicka framåt och planera inför framtiden. I dag är Månen ny i Lejonet. Lejonet är ett eldtecken och dess energi är väldigt kreativ så använd Solens energi att skapa på olika sätt!

Tittar vi på dagens datum 11/8 2018 så har vi 11 som är ett mästartal (förmörkelsen i dag är mellan 10:57 till 11:11 dessutom). Alla dubbla tal är mästartal och 11 vibrerar på mycket hög frekvens och är förknippat med Kristusenergin, det rena, vita ljuset.

8 är kopplat till Saturnus, den stränga fadern och vår karma. Läxor som vi ska lära oss och sen släppa taget om.

2018 blir även det 11, det rena vita ljuset i hög frekvens och vibration.

Symboliskt kan vi se det som att vi ska eftersträva att vara i hög frekvens och fokusera på ljuset för att kunna transformera våra livsläxor och bli fria.

Dagens sammansatta datum är 21 ”Världen” i tarot ”De vise männens krona” Det påvisar seger efter en lång kamp för ”De vise männens krona” erhålls först efter en lång inlärningstid och många prövningar. Talet symboliserar en karmisk belöning! (Livsguide av Linda Goodman)

Sammansatt blir dagens datum 3 som är förknippat med den underbara lyckoplaneten Jupiter och står för högre medvetande, expansion och god tur!

En intensiv tid i alla förmörkelser ger nu vika för klarhet, ljus, styrka, glädje och större harmoni!

Vill du lära dig mer om astrologi så kan du gå min och Tidningen Näras webbkurs i astrologi, den hittar du här: https://app.coursio.com/store/nara/laer-dig-astrologi-grundkurs

Jag önskar er en underbar dag!

Ljus och kärlek, Helena-Magdalena

www.helena-magdalena.comVad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This