Högt uppe på bergssidan av Mont Parnassus vilar Delfi. Den antika grekiska staden, som en gång sågs som Universums mittpunkt, det var för ca 2 500 år sen. Här finns Apollons och Atena tempel. Apollon är Ljusets Gud och Atena är Visdomens Gudinna. Det var här i Delfi som oraklen satt i 1200 år och förutsåg framtiden för mäktiga män som kom resandes till Delfi.
Delfi ligger oerhört vackert på bergssluttningen och med Medelhavet nedanför.
Första gången jag kom till Delfi så fick jag verkligen en känsla av att vara helt tidlös, det kändes som att mitt nuvarande liv suddades ut och mattades av och jag kände som att mina tidigare liv blev tydligare. Jag känner mig alltid helt tidlös i Delfi, det är en mäktig känsla.

Jag har bloggat tidigare om att jag och Sofia var på jakt efter en symbol till en av våra kursdeltagare på en kurs för några år sedan. När vi väl kom fram till den sista affären så satte ägaren ut en skylt till oss att det var stängt. vi tittade i skyltfönstret och jag fick direkt syn på symbolen. Mannen välkomnade oss in och sa att han väntat hela dagen på två ljusarbetande kvinnor som skulle komma för att hämta symbolen! Det var så vi lärde känna Kostas! Så fint möte och jag vet att vi mötts i många liv tidigare. Som Kostas sa förra gången vi var i Delfi: – I´m here to help you fulfill your lifes purpose. förra året bad han oss komma till Delfi för höstdagjämningen för då öppnas stargaten ovanför Apollons tempel. Bara en sån sak som att få veta det. Så vi har bestämt att vi ska ge oss ut på rundresa i september med en grupp härliga kvinnor som tidigare varit på våra kurser i Aten med omnejd (som vi längtar nu).

Då ska vi även besöka Corycian Cave, den grotta där oraklen satt och siade om framtiden innan de fick flytta in i Apollons Tempel. Det ska bli så spännande att resa upp till grottan, man ska meditera på vägen in.

Kostas kommer hjälpa oss med allt vi behöver under de dagarna och det känns helt fantastiskt att ha lärt känna honom. Han besitter så mycket kunskap och visdom, han kan allt om Delfi och den religion som finns där även i nutid, Hellenismen.

vi var bara i Delfi några timmar denna gång innan vi var tvungna att resa vidare. Det är alltid lika underbart att vara uppe i Delfi, i mystikernas fotspår högt uppe i bergen.

På bussen på väg till Delfi hörde vi även den mytologiska förklaringen mellan delfinerna och Delfi, jag hade inte ens tänkt på det tidigare, men det finns definitivt en koppling. Jag tänkte direkt på Atlantis, där huvudstaden låg över Grekland även om Atlantis låg ute i Atlanten. Det är underbart att sitta på bussen och meditera över all visdom och mystik som lever kvar i Delfi.

Till hösten reser vi på rundresa och stannar i Delfi för att äntligen hinna med mer mystik!

www.helena-magdalena.com 

https://www.facebook.com/AttraktionslagenHelenaMagdalena/Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This