Det är tidig lördag morgon, min familj sover och jag har tassat ut i trädgården med nybryggt kaffe och mitt skrivblock.  Fåglarna kvittrar och jag är omgiven av sommaren, solen skiner och jag fokuserar en stund på allt jag har att vara tacksam för.

Denna midsommarafton inföll med årets ljusaste dag, sommarsolståndet. Det är den kortaste natten, där mörkret aldrig riktigt infaller utan vi har skymning som övergår direkt i gryning. Jag har alltid älskat all magi runt midsommarafton och alla olika ritualer, som att plocka 7 sorters blommor och sova med under kudden, att hoppa baklänges över tre gärdsgårdar och alla andra ritualer. Redan som barn tyckte jag att det var så spännande den här magiska dagen och natten. Alla dessa vackra blomsterkransar och midsommarstänger, visst är det fint? Sen är det ju alltid spännande med frågan; Kommer det att regna eller inte?  Vi fick de vanliga skurarna på eftermiddag och kväll, men vi kunde i alla fall ha lunch utomhus.

I går var det alltså sommarsolstånd och då gick även Solen in i Kräftan och vi kan se det som att vi går in i nästa fas. När det är vårdagjämning går Solen in i Väduren, vid sommarsolståndet in i Kräftan, höstdagjämningen går Solen in i Vågen och vid midvintersolståndet går Solen in i Stenbocken. Alla dessa händelser är brytpunkter och står för att vi går in i nästa fas.

Solen lämnar som sagt trevliga, sociala Tvillingarna och har gått vidare in i kärleksfulla, moderliga Kräftan. Kräftan styrs av Månen och styr även över 4:e huset för hem och familj. Så nu hoppas jag att ni alla får vara lediga snart och njuta av en underbar semester med era nära och kära. Det kan vara blodsfamiljen eller helt enkelt dina närmaste vänner. Lata dagar i hängmattan i goda vänners lag, det är denna periodens melodi.

Kräftans står även för att vi kan vara lite sentimentala och vilja blicka bakåt och hinna med att minnas åren som gått. Så kanske vill du knyta an med vänner som funnits i ditt liv i dåtiden och skapa underbara återträffar?

Med Solen i Kräftan, där vi även har både Merkurius och Mars så är känslorna nära oss nu och det är viktigt att vi får utlopp för allt vi känner. Med Merkurius i Kräftan så är det en underbar tid för oss att skriva, prata, sjunga och på olika sätt få utlopp för våra känslor. Det kan även vara en bra tid att prata ut med människor som är viktiga för dig. Med Mars i Kräftan så kan det vara en del häftiga känslor som blossar upp, så var noga med att inte agera i affekt.

Jag önskar dig en vacker, magisk midsommarhelg i känslornas tecken!

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

www.helena-magdalena.comVad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This