Merkurius retrograd igen!

Har ni hört talas om uttrycket Merkurius retrograd?

Vi som är intresserade av astrologi kan lite ”slänga oss” med det uttrycket och det är lite som ett internt, ironiskt skämt på att det är tiden då allt går fel. Nu tänker jag förklara vad det innebär och vad du kan göra för att mildra dess inverkan.

Som vi vet så lever vi i vårt solsystem där planeterna snurrar runt solen i olika hastigheter (förutom månen som snurrar runt Jorden). Ibland snurrar Jorden snabbare än någon annan planet och vi kallar det då för att den planeten går retrograd, lite slarvigt sagt att den går baklänges. Detta händer de olika planeterna emellanåt och för Merkurius brukar det ske 3–4 gånger per år och ca 3 veckor per gång.
Vi är just nu i Merkurius retrograd och befinner oss i den perioden från den 3 – 23 december.

Merkurius är planeten som har med all sorts kommunikation att göra så som kommunikation i tal och skrift, mail, samtal, sms och alla andra sätt vi kommunicerar på, även över den tekniska utrustning vi använder oss av. Han står för avtal, kontrakt och liknande. Merkurius styr även kommunikation i form av resor, korta och långa och även över bokningar av resor och avgångar. När Merkurius går direkt (framåt) så löper alla dessa områden på fint. Men när har går retrograd så börjar krånglet. Då kan mail, sms och annan kommunikation komma på villovägar eller falla mellan stolarna. Det är oerhört lätt att det blir missförstånd på alla plan och om du ska skriva kontrakt och avtal under denna tid så var väldigt noga med att kolla alla detaljer och även att det framgår vad ni kommit överens om, det bästa är att skjuta på att skriva på tills Merkurius går framåt igen. Det bästa är om du kan vänta med att fatta alla sorters beslut helt och hållet för det är så lätt att det blir fel och att du senare kommer att ångra dig. Likaså vad det gäller resor så var extra noga när du bokar biljetter och förbered dig på att det kan trassla till sig i avgångstider på grund av förseningar. Se dessutom till att du bokat biljetterna på rätt dag och att du befinner dig på rätt station, flygplats och stad då det är lätt att glömma detaljer under denna tiden och som sagt, det är så lätt att allt blir fel.

Allt du planerar har en tendens att bli något annat.

Under denna vecka (på bara några dagar har min mobil krånglat, bredbandet lagt av, min dotters bil gått sönder så jag fick ändra från tåg till bilresa hastigt och lustigt för att få upp en bil, som fungerar till henne i Gävle, där hon bor. När allt var ordnat och vi haft fina dagar och det var dags att åka hem så (som tur var kollade jag innan vi skulle till stationen!!) har jag bokat tåg på fel dag så vi fick helt enkelt stanna i Gävle en dag till. Ja så kan det gå.

Okej, hur kan vi då vända denna transit (planetförflyttning) till något positivt? Jo, vi kan använda denna transit till allt som har med engelskns ”re” att göra: re-pair (reparera),re-flect (reflektera), re-think (tänka över saker och ting på nytt), re-connect (återkoppla), re-schedule (göra om i planeringen), re-do (göra om), re-appear (dyka upp igen) och annat som har med ordet ”re” att göra. Vi kan låta tiden då Merkurius går retrograd att låta oss dra i handbromsen och sätta oss ner en stund, andas och reflektera och göra om och göra rätt på olika plan. Förmodligen kan vi få god tid på oss till det när vi väntar på att vår tekniska utrustning ska ”åter-fungera” eller på att vår resa ska bli av, fast med några timmars förseningar.
Jag skriver allt detta med glimten i ögat, men med allvar som underton, det kan vara väldigt bra att känna till dessa perioder då Merkurius går retrograd.

Under 2018 går Merkurius retrograd följande datum: 23 mars – 15 april, 26 juli – 19 augusti och 17 november – 6 december. Markera dessa datum i almanackan så är du väl förberedd.

Den 23 december kommer Merkurius åter gå direkt och det kan ge oss alla möjlighet att, om vi reser, komma fram i tid till jul och ha mysig kommunikation med släkt och vänner.

Ljus och kärlek,
Helena-Magdalena

www.helena-magdalena.comVad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This