Solen, den underbara sol som lyst över oss dag efter dag. Vilken sommar vi har och den har knappt börjat ännu, den har tagit sina skälvande steg fram emot juni med så mycket värme, ljus och solsken. Det är helt ljuvligt.

Solen fyller oss med extrovert, maskulin energi. Den strålar sina strålar och gör oss aktiva och framåt. Livet blir socialt och många känner en längtan efter att vara ute, träffa människor och leva livet! Det är underbara tider vi är i nu och sommaren ligger framåt!

Föreställ dig nu att du sitter på en strand, solen är på väg ner. Det svalnar av och det stillnar. Fåglarna tystnar och dagen ger vika för natten. Se för dig hur solen går ner i havet, sakta sjunker den ner bortom jorden. Föreställ dig att du sitter kvar och snart stiger Månen upp med sitt ljus. Månskenet tar över och mörkret har fallit. Det blir en helt annan energi, den introverta feminina energin har gjort entre. Månen styr våra känslor och vi går in i en mer introvert energi. Vi sitter stilla på stranden, i natten, i månskenet och reflekterar över livet i denna stillsamma energi. Vi blickar mot den klotrunda månen och låter månens strålar träffa rakt in i våra hjärtan och vi grundar oss på ett känslomässigt plan. Vi får nu möjlighet att möta oss själva på ett mer känslomässigt plan. Månens visdom och styrka tränger längre och längre in i varje cell och ger oss en stark känsla av hur förbundna vi är med Månen och de cykler som Månen skapar för oss. Vid nymåne skapas det nya och vid fullmåne fullbordas det.

Vi sitter stilla i natten, i en vacker kontakt med oss själva och våra känslor, i stillhet, tystnad i nästan meditativt tillstånd tittar vi rakt på den vackra Månen. Vårt undermedvetna, vårt högre medvetande och vårt dagliga medvetande transformeras nu tillsammans och bli ett.

Vi blir helade och läkta i månens sken, vi kommer i kapp oss, vi känner alla känslor och vi möter våra rädslor och transformeras.

 

Föreställ dig nu att Månen går ner, ljuset återvänder och åter kommer den livgivande Solen upp på himlen, Vi blir genast mer aktiva för att starta dagen. Vår extroverta sida kommer fram och aktiviteten kommer åter. Men nu är vi mer integrerade på ett djupare plan.
Solen manar till aktivitet, handlingskraft och framåtgående.

Dessa energier, den maskulina och den feminina finns inom oss alla. Ibland behöver vi bara påminna oss om att balansera dessa båda energier. Det är så lätt att Solens handlingskraft tar över, den är kraftfull. Månen gör sin lite mindre påmind, men den påverkar oss långt i djupet av oss själva!

I morgon är det fullmåne i Skyttens stjärntecken, kanske kan du då passa på att fylla dig med Månens Gudomliga, kraftfulla, introverta energi och bara vara en stund.

 

Ljus och kärlek, Helena-Magdalena

 

www.helena-magdalena.comVad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This