En magisk natt i Paris!

I somras fick jag en underbar upplevelse, jag lyckades vända en tråkig omständighet till en underbar möjlighet! Jag är så tacksam för den otroliga möjlighet som skapades genom att jag kunde tänka om, tänka annorlunda, tänka på möjligheter.
I alla fall så här var det.

Jag skulle resa till Aten i slutet av juni för att hålla kurs. Jag reser alltid ner några dagar innan kursen och är min fina vän Sofia, som är med och arrangerar kurserna. Kursen skulle börja på söndagen så jag skulle resa ner på tisdagen så vi hann ordna med alla förberedelser.

Min sambo skulle köra mig ut till Landvetter flygplats och vi åkte i god tid. När vi kom ut på motorvägen stannade plötsligt all trafik åt båda håll! Vi visste inte vad som hänt, men vi satt fast och det gjorde vi en lång stund. Människor gick ur sina bilar i värmen och några började spontant spela fotboll. Jösses, tänkte jag, jag kommer missa planet. Jag lever alltid i samklang med Universum och är medveten om attraktionslagen så jag försökte genast släppa den tanken. Lika plötsligt som stoppet uppstått så upphävdes det och till min stora glädje hann jag till flygplatsen och även med och på planet.
Väl på planet så fick vi inte lyfta, några hade checkat in sitt bagage på planet och sen inte dykt upp så allt bagage fick lastas om. Jag insåg då att jag hade missat planet, men inte detta plan utan nästa plan som skulle avgå från Paris!

Det var bara att gå in i acceptans och ha tillit till att allt skulle lösa sig!

När jag landade i Paris någon timme senare fick jag ett sms om att mitt plan skulle gå 06:55 nästa morgon! Klockan var ca 20 i Paris så jag kontaktade informationen för att få hjälp med att boka hotell. Tro det eller ej, men efter att ha bollats runt till olika informationsdiskar så var det uppenbart att det inte fanns några hotell att boka i hela Paris, det var ett stort event i stan och allt var bokat! Av en trevlig kvinna i Air Francedisken fick jag en necessär, för mitt bagage hade jag inte tillgång till. Hon gav mig även taxicheckar till taxi tur och retur till Paris om jag lyckades hitta något hotell på egen hand.
Vid det laget var jag både hungrig, ganska uppgiven och trött. Jag insåg, mot min vilja att jag skulle få sitta på flygplatsen hela natten. I en avgångshall som höll på att stänga allt redan kl: 22.

Jag letade själv efter hotellrum via en bokningssight men de låg på 20 000:- – 30 000:- och även om jag skulle få detta betalt av Air France så kändes det inte värt det.

Jag pratade med en säkerhetsvakt för att fråga om jag missat något litet hotell någonstans, men han kom fram till samma slutsats som jag, det var kört! Jag blev erbjuden att sova på hans kontor, ensam i en jättebyggnad nära flygplatsen, då kändes det tryggare att sitta kvar på den stängda flygplatsen i alla fall.
I sista stund, innan allt stängdes lyckades jag köpa en sallad, en öl och kaffe, med tacksamhet intog jag min lilla måltid och tänkte: – Ok om någon berättade för mig om denna situation, vad skulle jag säga då? Jag klurade en liten stund på hur jag skulle kunna vända denna natt och skapa något riktigt bra istället. Då kom jag på det!! Jag hade ju taxicheckar för en taxiresa tur och retur till Paris! Åh, tänkte jag, jag ska åka tur och retur till Eiffeltornet så får jag se det! Jag hade aldrig tidigare varit i Paris så jag blev glad och upplyft av min plan.

Jag gick ut till taxikön, där var det tomt för min terminal hade stängt nu. Men det stod en välklädd man i svarta byxor och vit skjorta. Han gick mig till mötes och frågade om han kunde hjälpa mig. Ja tack, gärna svarade jag. Jag vill åka tur och retur till Eiffeltornet för mina checkar, jag har inget hotell men då får jag i alla komma iväg en stund in till Paris. Mannen, som visade sig arbeta på Air France sa: – Så har vi aldrig gjort förut, men jag gillar idén, jag ska hjälpa dig. Ställ dig vid stolpe 16 och vänta på taxin. Det gick inte många minuter så kom det en riktigt snygg Mercedes inkörandes och en taxichaufför kom ut. Han frågade mig om det stämde att jag bara skulle åka fram och tillbaks till Eiffletornet? –Ja tack, svarde jag, jag vill åka på sight-seeing och få se Paris. – Det har vi aldrig gjort förut, svarade mannen, men jag ringde min chef och frågade om det var ok. –Min chef gillade idén och han sa, absolut kör damen och visa Eiffeltornet, berättade chauffören. Så vi var överens och jag fick ett härligt leende, kom nu, sa han, så åker vi.

 

Jag hoppade in med mina handbagageväskor i baksätet och vi lämnade flygplatsen bakom oss. Chauffören var trevlig och glad, vi pratade och skrattade och han körde runt mig i Paris. Att, mitt i den varma sommarnatten, hoppa ur bilen för att fota inne vid Eiffeltornet var en så underbar upplevelse! Wow, så vackert och upplyst i natten! Vi åkte vidare till Champs-Elysse, Triumfbågen, förbi vackra torg, förbi statyer, sjukhus och han berättade mycket för mig om kultur och historia i denna vackra stad. Vi körde igenom vackra Montparnasse och jag förundrades över stadens skönhet! Vi åkte även igenom tunneln där fina Lady Diana förlorade sitt liv och det var en stark känsla att resa i hennes fotspår! Jag hoppade in och ut ur bilen, fotade, pratade och njöt av denna magiska sommarnatt i Paris! Vilken gåva jag fått!

 

Efter 2,5 timmar på Paris gator sa chauffören att han var tvungen att lämna mig på flygplatsen igen för han skulle upp tidigt och arbeta igen, så vid 3-tiden på morgonen var jag tillbaks på flygplatsen med så mycket glädje inom mig och ett leende på läpparna!

 

Jag satt och skrev i några timmar innan det var dags att boarda och resa vidare till Aten, till min fina vän Sofia och hennes ungdomar som väntade med god mat i Aten och till slut satt jag åter på terassen i Palaio- Faliro och kunde smälta intrycken av en magisk natt i Paris!!! Tack Universum!!Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This