Legenden säger att Zeus, Gudarnas Gud, samlade några av sina Gudar för att prata om människorna. Zeus sa: – Människorna har allt, de är framgångsrika, de har kärlek, vänskap och har det bra på alla plan, men ändå är de inte lyckliga. Så jag tänker att vi ska gömma lyckan, så de får lära sig att hitta lyckan.

Dionysos, vinets och berusningens Gud, sa: – Vi gömmer lyckan i vinet! – Nej, svarade Zeus, då kommer ju alla bara dricka vin hela tiden.

Poseidon, havets Gud, sa: – Vi gömmer lyckan i havet! – Nej, svarade Zeus, då blir det bara sjömännen som hittar lyckan.

Atena, vishetens Gudinna,  sa: – Vi gömmer lyckan i människors inre, för där kommer de aldrig leta. Så blev det.

Så vill du hitta lyckan så vet du var den finns. Djupt inom oss har vi alla ljuset, glädjen, lyckan, kärleken. Det är där vi ska leta, inte utanför oss själva.

Ju mer vi eftersträvar att komma i kontakt med vårt inre, med vår själ och med vår intuition ju mer harmoniska blir vi. Ju mer vi söker lyckan utanför oss själva desto mer separerade och vilsna blir vi.

Mindfulness, meditation, att bara vara är väldigt bra sätt att tona in mot sig själv.

Jag önskar dig härliga, somriga dagar!

Just nu har jag sommarpris på mina e-kurser, du får 20 % rabatt! Priset gäller bland annat på den populära e-kursen Lär dig kanalisera. Passa på att tona in med dina guider, meditera och hitta lyckan inom dig i sommar. Du hittar mina kurser här: https://app.coursio.com/store/helena-magdalena

Ljus och kärlek, Helena-Magdalena

Bilden är från underbara Aten – Atenas stad i Grekland

www.helena-magdalena.seVad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This