Den 13/7 hade vi en delvis förmörkelse i Kräftan och nu är det total månförmörkelse på 4,44 grader i Vattumannen. Det kommer att vara mörkast mellan 21:30 – 23:14 med total mittpunkt klockan 22:22. Denna fullmåne kallas för Bloodmoon då den reflekterar den röda färgen som orsakas av att ljuset reflekteras från Jordens atmosfär.
(Jag som även älskar siffrornas betydelse ryser av alla dessa dubbla och trippel nummer; 4,44 och 22:22)

Denna förmörkelse kommer ske i Vattumannen och den bildar då en konjunktion till Mars som är retrograd, en opposition till Solen i Lejonet och en kvadratur till Uranus i Oxen. Vi har då hela sex planeter i de fast tecknen (Solen i Lejonet, Månen i Vattumannen, Merkurius i Lejonet, Mars i Vattumannen och Jupiter i Skorpionen).

De fasta tecknen visar oss hur starka och stabila vi är. Stå kvar, visa tålamod för denna förmörkelse ger dig en möjlighet till genombrott! I förmörkelser kan det som vi dolt komma upp till ytan, ni vet det där som vi kanske velat sopa under mattan. Visa din kraft, du är inget offer! Du är kraftfull!

Månen, Solen, Mars och Uranus bildar även ett T-kors på himlen under denna tid. T-korsen förstärker och ökar energierna så det är en kraftfull tid vi är i just nu. Dessa formationer kan ge dig en möjlighet att saker och ting som du kämpat med kan lösa sig väldigt snabbt, det är därför vi ska vara kvar i det som kännas olösbart!

Som min fina mamma, Ewa, brukar säga: ”Det är alltid mörkast innan gryningen”

Under denna tid kan vi även märka att människor har kort stubin och det är lätt att det skapas bråk (skrik och eldig energi) helt plötsligt. Mitt bästa råd är att inte gå in i det! Behåll ditt lugn och låt människor få ha sitt dåliga humör, sitt temperament och korta stubin utan att det drar ner dig på samma nivå! Var fridfull och i kontakt med ditt högre medvetande! Tryck på paus, bromsa upp, försök att vara som lugnet i stormens öga!

Vi har även många planeter i de olika jordtecknen så använd din energi till att ta tag i praktiska saker; plantera, måla om, inred, baka eller annat som ger utlopp för all jordenergi.

Uranus styr Vattumannen och i denna Vattumannens tidsålder handlar det om att tänka på nya sätt, höja vårt medvetande och lösa ”gamla problem” på nya sätt!

Så minns: ” Det är alltid mörkast innan gryningen” snart löses även dessa energier upp sig!!

Vill du lära dig mer om astrologi kan du gå min och Tidningen Näras webbkurs i astrologi, den hittar du här:

Ljus och kärlek, Helena-Magdalena

www.helena-magdalena.comVad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This