Den senaste tiden märker vi av, på allt fler plan att kvinnor ställer sig sida vid sida, vi märker det i olika engagemang. #metoo kampanjen blossade upp från ingenstans, därefter #120db som vi nu kan följa och mer av liknande slag kommer vi få se.
Som astrolog kan jag se att detta är något mycket större än något som bara ”blossar upp” för att sedan tystna.
Mellan 29/9 2016 – 10/10 2017 har Jupiter vandrat genom Vågens tecken.

Jupiter står för högre medvetande, att se allt ur ett större perspektiv och att allt expanderar. Vågen är stjärntecknet som står för rättvisa, harmoni och balans. Vågen (tillsammans med Oxen) styrs av planeten Venus! Venus står för kvinnlig kraft och energi, det är ren feminin energi. Så det som sker när Jupiter rör sig genom Vågen är att den feminina energin ökar och expanderar, allt i namnet av rättvisa! Det är fullständigt naturligt efter en sådan transit att det vi får se är att den feminina energin ökar och att kvinnor gör sig synliga och vill ha rättvisa! Kvinnor enas i en längtan efter att det ska skipas rättvisa mellan kvinnor och män och att kvinnor inte ska vara i underläge.
Det syns tydligt att kvinnor inte längre vill tiga och låta sig kuvas, nu är det rättvisa villkor som gäller.
Denna tid är motsättningarnas tid på många olika sätt, vi möter det varje dag, land mot land, religion mot religion, kultur mot kultur och tyvärr även kvinnor mot män.
Det sprids väldigt starka krafter nu bland yngre kvinnor, världen över och allt fler ledande positioner tillsätts av kvinnor. Mer av det kommer vi får se som effekten av Jupiters transit genom Vågen.

Så räkna med en kvinnlig revolution, en fredlig sådan (Vågen, Jupiter och Venus är fredliga) men att kvinnor kommer synas, låta och ta mer och mer plats och det behövs för att skapa balans mellan feminin och maskulin energi.

Under 2018 kommer det vara ”tuffa tider” på många sätt framförallt under sommaren när Mars är retrograd i Stenbocken där även Saturnus och Pluto befinner sig. (Jag kommer skriva mer om det i ett annat inlägg). Därefter i oktober och november kommer Venus gå retrograd och då kommer flera månaders helande energi att genomsyra planeten jorden och hela mycket av det som har hänt och som kommer att hända under 2018. Då kommer den feminina energin återigen att öka över världen.

Jag önskar er alla en vacker kväll,
Ljus och kärlek, Helena-Magdalena

 

www.helena-magdalena.comVad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This