Det är fredag! Det är fösta mars, första dagen på våren! Det är sol över stora delar av landet! Våren har kommit i söder! Visst är det underbart?
Under mars kommer vi gå över till sommartid och ljuset, det underbara ljuset återvänder och kvällarna blir längre!
Nu är det fredag och oavsett vad vi har för planer i helgen så vill jag bara dela med mig av några tips för att snabbt hitta fredags-feeling.

1 Stanna upp! Ta några djupa andetag och framförallt, andas ut ordentligt några gånger! (När vi andas ut bromsar vi ner vårt system, så stress och press börjar släppa)

2 Gör en mindfulnessövning: Titta på himlen, sänk axlarna och kom i kapp dig till här och nu. Bli medveten om din kropp. Hur känns den? Är axlarna nersläppta, eller håller du dom uppdragna? Känn kraften ifrån andningen fylla din kropp. Känn din underbara livskraft strömma igenom dig. Känn fötternas styrka, benens kraft magens känslighet och bli rak i ryggen. Rör på armarna lite. Om du är inne så sätt gärna på en favoritlåt och låt kroppen börja gunga med i rytmen. Kanske en piruett är på sin plats? Känn kroppens glädje och var helt uppslukad av nuet!

3 Släpp taget om allt som har varit i veckan. Fokusera på allt du lärt dig, allt som gått bra och allt du har att vara tacksam för just här och nu!

4 Släpp all oro. Oro är när vi använder vårt sinne för att föreställa oss allt som kan bli fel. 80% av det vi oroar oss för händer aldrig.

5 Acceptera allt precis som det är just nu! Det kan kännas som kaos, men allt är i Gudomlig ordning!

6 Beröm dig för att du är du, sänd kärleksfulla tankar och kom ihåg att du är helt underbar, fantastisk och unik och att du alltid gör så gott du kan. Ge dig själv en kram och tacka dig för att du är du!

7 Fokusera på fredagen som du befinner dig i just nu. Vad är du tacksam för? Vad längtar du efter i dag? Ett varmt bad? En lång promenad? En stilla kväll i soffan? Eller utekväll med härliga människor? Fokusera på allt du har att vara tacksam för just nu, just i dag, just i morgon och just på söndag! (Om tankar på jobbet hänger över dig, så tar du tag i det när du är åter där, var ledig när du ska vara ledig!

8 Tänk på ett roligt minne, ett minne som är så där kul så du känner skrattet bubbla upp!

Så! Nu har du släppt på spänning och stress och frigjort mängder av energi! Nu kan du njuta av stunden och ha en underbar fredag!

Obs: Det är mörkermåne under helgen så passa på att vila, mys och släpp det som ligger bakom dig, innan nymånen i nästa vecka!

Ljus och kärlek,
Helena-Magdalena

 

www.helena-magdalena.comVad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This