Under veckan som vi kryssat runt i Västindien har vi stannat till på tre olika öar; Puerto Rico, St Maarten och St Kitts. Den mest magiska underbar av öarna för min del var St Maarten. Att komma av fartyget och vandra längs piren in mot hamnen, omgiven av hög reggaemusic och turkost vatten, den känslan var helt obeskrivlig!
Vi tog en vattentaxi till stranden och kom till en så oerhört vacker strand. Sanden var nästan helt vit och havet var turkost och smaragdgrönt om vartannat. Känslan av tidlöshet infann sig när jag var i havet. Den där känslan som jag får ibland, som om tiden står stilla, det finns ingen dåtid och ingen framtid bara en underbar känsla av NU!
Jag gick upp till en servering och satte mig och där fick jag väldigt fin kontakt med två härliga kvinnor från ön; Vannesa och Shakeira. Vi delade en stund i livet, vi pratade om våra barn och våra drömmar i livet. Shakeira ville bli författare precis som jag är. Jag fångade hennes blick när hon sa det och jag såg en blick som sett mycket i livet. Jag reflekterade lite snabbt över skillnaden att vara kvinna på St Maarten och kvinna i Sverige med samma dröm. Det var fint att dela det ögonblicket en stund.

Strax innan vi skulle gå så kom en svens, ung kille fram till oss. Han hade hört att vi pratade svenska och han ville be oss om en tjänst. Han undrade om vi kunde fota honom och hans flickvän för han skulle fria till henne!!! Åh så fint och vackert! Vi fick dela den stunden med dessa fina ungdomar när han gick ner på knä i sanden och friade till sin flickvän. Tårar av glädje av att få dela ett så stort ögonblick i någon annans liv.
Strax efter fick vi ta taxibåten tillbaks till vårt fartyg. Deras låg bredvid och det seglade iväg en liten stund före vårt…så vi såg dom resa i väg på livets resa i solnedgången i Västindien! Lycka till kärleksparet!

Ljus och kärlek, Helena-Magdalena

www.helena-magdalena.comVad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This